İZMİR'de, Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıldönümü nedeniyle 29 Ekim'de gerçekleştirilecek tören ve kutlamalar için prova yapıldı.

İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ön hazırlıkları ve provası gerçekleştirildi. Kutlamaların yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'ndaki provada tören birlikleri ve bando takımları yerlerini aldı, Birinci Kordon emniyet şeritleri ile kapatıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı temsilen Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, farklı okullardan gelen öğrenci gruplarının ve polislerin bayramını kutladı. Lise öğrencisi Sıla Keser, 'Bir resim yap' adlı şiiri, başka bir lise öğrencisi İbrahim Dalduran da '15 yılı karşılarken' adlı şiiri okudu. Geçit töreni provasında ise Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri görev aldı.

KUTLAMALAR 28 EKİM'DE BAŞLAYACAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, 28 Ekim Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı'na saat 13.00'te protokol üyeleri tarafından çelenk sunulacak. Resmi kurumlar, özel işyerleri, cadde ve bulvarlar, tören alanları Bayraklar ve Atatürk posterleri ile süslenecek. 29 Ekim Pazartesi günü Valilik Makamı'nda saat 10.00'da tebriklerin kabul edileceği tören yapılacak. Bu töreninin ardından saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar başlayacak. Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katılacak. Programın başlangıcında Bornova Halk Eğitim Merkezi tarafından Karadeniz Yöresi Halk Oyunları Gösterisi izleyicilerle buluşacak. Törende İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın konuşması, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Bornova Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Oyunları Eğitmenleri Zeybek Gösterisi ve geçit töreni yer alacak.

Saat 17.00'da ise Konak Meydanı Hükümet Konağı önünde Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlenecek. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında saat 18.30'da Konak Pier önünde toplanılıp, 350 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı taşınacak. Saat 20.30'da, Cumhuriyet Meydanı ve Gündoğdu Meydanı arasında yapılacak, meşaleli fener alayı geçidinin ardından, saat 21.00'de Gündoğdu Meydanı'ndaki konser verilecek. (DHA)