Bornova Belediyesi, koronavirüs salgını sürecinde ödeme güçlüğü çektiği için ilaç alamayan ya da  ilacının parasını ödeyemeyenler için ‘Aksıda Reçete’ kampanyası başlattı.
 
İzmir Eczacılar Odası işbirliği ile başlayan kampanyayla Bornova genelindeki tüm eczanelerde borçların kapatılması ve herkesin ilaca ulaşabilmesi amaçlanıyor. Bornovalılar, Belediyenin resmi web sitesinde bulunan “Askıda Reçete” bölümünde yayınlanan eczane listesinden arzu ettiklerini biriyle iletişime geçerek, borcu kapatabilecek.
 
Kampanyaya ilk bağışı yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, salgın nedeniyle pek çok Bornovalının ya işinden ya da gelirinden olduğunu belirterek” Bu nedenle bu çalışmanın her zamankinden daha önemlidir” dedi.
 
Bornova Belediyesinin önemli bir soruna el attığını belirten İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ise, “Zaten her eczanemizde veresiye defteri bulunuyordu, bu süreçte maalesef bu defterlerdeki isimlerin sayısı çok arttı. Sosyal Belediyecilik alanında çok özel ve önce bu davranışın yaygınlaşmasını umut ediyorum” diye konuştu.