Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi, bir çok ilden hissedildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat: 04.17 sıralarında Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Mersin, Adana,Hatay ve Osmaniye’de hissedildi.
Deprem yaklaşık 30 saniye sürdü. 

AFAD: "Bu sabah 04.17’de Pazarcık'ta (Kahramanmaraş) meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edilmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkazdan kurtarılan 2 bin 470’i bulmuştur. Yıkılan bina sayısı 2 bin 818’dir"

- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız ve bin 710 yıkılan binamız var
- “78 artçı deprem meydana geldi. Vatandaşlarımız hasarlı binalara girmesinler”
- “Antep ve Maraş havalimanları sivil uçuşlara kapatıldı. Yardım uçaklarını bölgeye sevk ediyoruz”
- “2 bin 786 arama kurtarma ekibimiz sahada. Bu sayı artıyor”
- “102 yeni baz istasyonu bölgeye sevk edildi”
- “Hep birlikte birlik, beraberlik, dayanışma içinde üstesinden güçlü şekilde geleceğimize yürekten inanıyorum”
- “10 ilimizde tüm okullarımız bir hafta tatil. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca açıklama yapacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Maraş'ta 70 vatandaşımız hayatı kaybetti. 200 yaralı ve yıkılan bina olarak da 300."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Antep'te 80 kaybımız, 600 yaralımız ve 581 yıkılan bina var. Kilis'te 8 kayıp 200 yaralı ve 50 yıkılan bina. Adana 10 kayıp 118 yaralımız ve 16 yıkılan binamız var. Malatya'da 47 kaybımız, 550 yaralımız ve 300 yıkılan binamız var."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Hatay'da 4 ölüm, 7 yaralı ve 200 bina yıkıldı. Osmaniye'de 20 kaybımız, 200 yaralımız ve 83 yıkılan binamız var. Adıyaman'da 13 kaybımız, 22 yaralımız ve 100 yıkılan bina var. Diyarbakır'da 14 kayıp, 226 yaralımız ve 20 yıkılan bina. Urfa 18 kaybımız 200 yaralımız ve 60 yıkılan bina var."

 Adana’da 14 katlı bina çöktü
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Adana’da da çok şiddetli hissedilen depremde 14 katlı bina çöktü. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışması devam ediyor.
Sabaha karşı meydana gelen depremde Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesinde 14 katlı 3 bloklu sitenin bir bloğu tamamen çöktü. Diğer bloklara ise hiçbir şey olmadı. Binan çökmesiyle birlikte AFAD ve belediye ekipleri olay yerine gelerek kurtarma çalışması başlattı. Yapılan çalışmada enkazdan bir çocuk sağ olarak çıkartıldı. Hala arama-kurtarma çalışması devam ediyor. Binada yakınları olan vatandaşlarda alana gelerek gözyaşlarına boğuldu.

 Diyarbakır’ı deprem vurdu: 7 bina yıkıldı, 6 kişi hayatını kaybetti
 Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı. İlk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem birçok kentte de hissedildi. Deprem en çok hisseden illerden olan Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı. İlk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybederken, 79 kişi de yaralandı.
Enkaz arama çalışmalarının devam ettiği kente çevre illerden AFAD, UMKE ekipleri sevk edildi.

 Adana Tufanbeyli’de 2 katlı bina yıkıldı, kurtarma çalışması sürüyor
 Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde de 2 katlı bir bina yıkıldı, ekipler kurtarma çalışmasına başladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat: 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem bir çok ilden hissedildi. Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay ve Osmaniye’den de kuvvetli hissedilen deprem nedeniyle panik yaşandı.
Deprem nedeniyle Adana merkez ve ilçelerinde bazı yapıların yıkıldığı, bir çoğunun da hasar gördüğü bildirildi. Tufanbeyli İlçesinde İstiklal Mahallesinde 2 katlı bir bina yıkıldı. İçeride bulunan 5 kişi kurtarıldı. İçerde olduğu tespit edilen yaşlı bir kişiyi kurtarmak için ekiplerin çalışma yaptığı bildirildi.

Deprem Hatay'da da yıkıma neden oldu
 Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde Hatay'da da bazı yapılar yıkıldı, çok sayıda bina da hasar gördü.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat: 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem bir çok ilden hissedildi. Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay ve Osmaniye’den de kuvvetli hissedilen deprem nedeniyle panik yaşandı.
Deprem nedeniyle Hatay merkez ve ilçelerinde bazı yapıların yıkıldığı, bir çoğunun da hasar gördüğü bildirildi. Dörtyol ilçesinde 5 katlı bir binanın yıkıldığı bilgisine ulaşılırken Payas, Reyhanlı ve Erzin ilçelerinde de evlerin zarar gördüğü ve çökmeler meydana geldiği kaydedildi. Vatandaşların ve tüm ekiplerin seferber edildiği bölgelerde arama - kurtarma çalışması başlatıldı.
Panik yaşayan halk, benzin istasyonlarında kuyruk oluşturdu.

 Malatya’da çok sayıda bina çöktü, enkazda aramalar sürüyor
 Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremde Malatya’da da çok sayıda bina çöktü. Enkazda kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalar sürüyor.
Yaşanan deprem sonrası kent merkezinin değişik bölgelerinde çok sayıda bina çöktü. AFAD ve itfaiye ekipleri enkazda kalanları kurtarmak için çalışma başlatırken, ekiplerin yetersiz kaldığı yerlerde vatandaşlar kendi imkanları ile yaralıları kurtarmak için mücadele ediyor.
Şu ana kadar enkazlardan çok sayıda yaralı vatandaşta kurtarılırken, evlerine giremeyen Malatyalılar da geceyi dışarıda geçiriyor.

Adana’da 14 katlı binadan bir kişi sağ çıkartıldı
 Adana’da meydana gelen depremde çöken 14 katlı binadan yaşlı bir kadın sağ olarak çıkartıldı.
Sabaha karşı meydana gelen depremde Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesinde 14 katlı bina tamamen çöktü. Binanın çökmesiyle birlikte AFAD ve belediye ekipleri olay yerine gelerek kurtarma çalışması başlattı. Yapılan çalışmada enkazdan bir yaşlı kadın sağ olarak çıkartıldı

Malatya’da 140’ın üzerinde bina çöktü, onlarca ölü var
 Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,4 şiddetindeki depremde Malatya’da da 140’ın üzerinde binanın çöktüğü gelen ilk bilgiler arasında. Şu ana kadar enkazlardan 20’nin üzerinde ceset çıkarılırken, aramalar halen devam ediyor.
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşanan 7,4 şiddetindeki deprem Malatya’da çok sayıda binayı yıktı. İlk gelen bilgilere göre kent merkezinde 140’ın üzerinde bina tamamen çökerken, binlerce evde de ağır hasar meydana geldi. Vali Hulusi Şahin’in verdiği bilgilere göre ilk belirlemelere göre 23 vatandaş hayatını kaybederken 400’ün üzerinde ise vatandaşın yaralandığını belirtildi.
Enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar yoğun çaba sarf ediyor. Güvenlik güçlerinin de teyakkuza geçtiği deprem sonrasında halk sokaklarda artçıların geçmesini bekliyor.
Kentin birçok bölgesinde yıkılan binalarda aramalar devam ederken, çevre illerden gelecek arama kurtarama ekiplerinin de Malatya’ya desteğe geleceği ifade edildi.
Malatya Valiliğinde de kurulan kriz masasında Vali Hulusi Şahin başkanlığındaki ekip gelen ihbarları değerlendirerek ekiplerin bölgelere gitmesini sağlıyor.

Depremde Kahramanmaraş'ta birçok bina yıkıldı, kurtarma çalışmaları sürüyor
Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde bir çok bina yıkıldı, şehrin bir çok noktasında kurtarma çalışmaları sürüyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem birçok ilden hissedildi.
Deprem nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve Pazarcık ilçesi başta olmak üzere şehir de birçok bina yıkıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken yıkılan binalarda kurtarma çalışmaları da sürdüğü bildirildi.
Ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken sahada tüm ekiplerin çalışma yaptığı kaydedildi.

 AFAD 7 ilde 76 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 440 vatandaşın yaralandığını duyurdu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde 76 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 440 vatandaşın yaralandığını duyurdu.
AFAD tarafından gerçekleştirilen açıklamada “Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 42 artçı deprem meydana gelmiştir. Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir” ifadelerine yer verildi.
“76 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 440 vatandaşımız yaralanmıştır”
Açıklama şöyle devam etti: “SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya’da 76 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 440 vatandaşımız yaralanmıştır.
Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin seviyesi 4.seviye olarak ilan edilmiş olup illerimizde ve Başkanlık AFAD merkezinde tüm afet grupları toplanmıştır. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur. Bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere; Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi görevlendirilmiştir.”
Yapılan açıklamada ayrıca “Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeye yönlendirilen ekipleri taşımak üzere 2 adet uçak görevlendirilmiştir. Tüm il AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmiştir” denildi.

Depremde Kahramanmaraş'ta birçok bina yıkıldı, kurtarma çalışmaları sürüyor
Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde bir çok bina yıkıldı, şehrin bir çok noktasında kurtarma çalışmaları sürüyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem birçok ilden hissedildi.
Deprem nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve Pazarcık ilçesi başta olmak üzere şehir de birçok bina yıkıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken yıkılan binalarda kurtarma çalışmaları da sürdüğü bildirildi.
Ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken sahada tüm ekiplerin çalışma yaptığı kaydedildi.