İlk ortaya çıkışı hakkında çelişkili rivayetler bulunan bu tatlının tarihi, 13. Yüzyılda El-Bağdadi tarafından tarif edilmiştir. Osmanlı sarayında yapılmaya başlanan bu eşsiz lezzet, yıllar içerisinde sofralarda da yerini almaya başladı. Halk tarafından da oldukça sevilen lokma, düğün veya sünnet gibi çeşitli özel etkinliklerde kullanılmaktadır. Genellikle hayır amaçlı olarak döktürülmesinden kaynaklı olarak hayır lokması adını alan bu tatlı, farklı çeşitlerde karşınıza çıkabilmektedir.

Halk tarafından sayar lokması ve İzmir lokması olarak 2 farklı şekli ile bilinen bu eşsiz lezzeti, bu işin erbabı olan lokmacı ustaları dökmektedir. Şekil ve servis olarak farklılık gösteren lokma çeşitleri, lezzet olarak büyük farklılıklar göstermemektedir. İzmir lokması şekil olarak çay bardağı ağzı büyüklüğünde olmaktadır ve ortası deliktir. Saray lokması ise zeytinden büyük olacak şekilde, yuvarlak ve deliksiz olarak yapılmaktadır. Genel olarak şeker, un, maya ve tuz ile yapılan lokma, yoğurulmakta ve son olarak kızartılarak servis edilmektedir.

Lokma döktürmek istiyorsanız birçok farklı firma ile karşılaşabilirsiniz. Bu firmalar arzu ettiğiniz kişi sayısınca lokmayı hazır ederek misafirlerinize servis etmektedir. Tabak veya çatal gibi tüm servis hizmetlerini sizlere sunan bu firmalar, dini ve kültürel günlerinizde her daim yanınızda bulunmaktadır. Arayarak veya internet üzerinden haberleşme suretiyle sizlerde bu hizmetten rahatlıkla faydalanabilir ve hayır lokması dökümü yaptırabilirsiniz.

Lokma Döktürme

Lokma döktürme işi hemen hemen tüm Türkiye de yaptırılabilmektedir. Bulunduğunuz şehirde bulabileceğiniz bu hizmet, sizlere uygun fiyatlar üzerinden sağlanmaktadır. Hayır yapmak amacıyla lokma dökümü yapmak istiyorsanız, İstanbul da birçok farklı seçenek ile karşılaşabilirsiniz. Lokmacı İstanbul'da oldukça revaçtadır. Birçok köşe başında karşılaşabileceğiniz lokma dökümü ile sizlerde bu tattan nasibinizi alabilirsiniz.

Şerbetli olarak tüketildiği gibi şerbetsiz olarak da tüketilebilen bu eşsiz lezzet, adını Arapçada yer alan 'lukma' kelimesinden almıştır. Hayır olarak dağıtılan bu eşsiz lezzetlerde, servis hizmetleri farklılık gösterebilmektedir. Paket çeşitleri arasında seçim yaparak sizlerde bu eşsiz lezzetten faydalanabilir, özel günlerinizde bu lezzeti misafirlerinize de tattırabilirsiniz.

İstanbul'da lokma döktürmek isterseniz hayirlokmasi.com.tr adresini ziyaret edebilir 0530 060 80 60 numaralı hattan hızlıca sipariş verebilirsiniz.