EGE MECLİSİ - Manisa'da yediği yemekten sonra yüzlerce asker rahatsızlanmış ve hastanelik olmuştu. Kışladaki zehirlenme olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gelen son dakika haberine göre 3 subay tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Askerleden 2'si daha adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, astsubay S.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı kışlalarda 16-17 Haziran'da, askerlerin yedikleri yemeğin ardından zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılmalarıyla ilgili idari soruşturmada, gıda kontrolünden sorumlu 6 subay ve astsubay açığa alındı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Açığa alınan kişiler daha önce gözaltına alınıp, serbest bırakılan subay ve astsubaylar" dedi.

Açığa alınan askerlerden 4'ü bugün gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Askerlerden 1'i savcılık tarafından serbest bırakılırken, 3'ü tutuklanmaları istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 2 kişinin ise arandığı belirtildi.

GIDA KONTROLDEN SORUMLU ASTSUBAY TUTUKLANDI

Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınan ve bugün öğle saatlerinde gözaltına alınan 6 askerden 4'ü adliyeye getirildi. Savcılıkta ifadeleri alınan askerlerden 1'i serbest bırakılırken, 3'ü de akşam saatlerinde tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği'nde yaklaşık 1,5 saat boyunca ifade veren gıda kontrolünden sorumlu 3 kişiden 2'si daha adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, astsubay S.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.(DHA)