İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirli STK’larla buluşma toplantılarına İZSİAD ile devam etti. İZSİAD’ın çeşitli konulardaki görüş ve önerilerini dinleyen Soyer, İzmir’e yurtdışı direk uçuşların arttırılması için çalışma yürüttüklerini ifade etti.
 
Toplantının açılışında konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibi ile güzel bir sinerji yakaladıklarını ve işbirliği içinde güzel işler başardıklarını söyledi. Soyer’in kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sunan İZSİAD Başkanı Küçükkurt, “Her yeni toplantıda hem yeni konuları masaya yatırıyoruz hem de yürüyen işler hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu sağlıklı ilişkiden kazanan da İzmir oluyor” diye konuştu.
“Kültür sanatın yanındayız”
İZSİAD’a gösterdiklerini özen ve çabadan dolayı teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSİAD’ın gündeme getirdiği pandemi nedeniyle aksayan sanat ve kültürel faaliyetler konusunda bilgilendirmede bulundu. Pandemi süresince sinema emekçilerine 1 milyon liranın üzerinde, plastik sanatlarda 2 milyon lira, sokak müzisyenlerine de 3 milyon lira nakdi destek sağladıklarını anlatan Soyer, “Bu çerçevede maske mesafe hijyene özen göstererek, açık havada 143 adet konseri yaptık. Şu anda Şehir Tiyatrosu’nu kurduk, Ekim’de de sahne açacağız. 3 ayrı orkestra kuruyoruz. Klasik müzik, etnik müzik ve rebetiko orkestraları kuracağız ve bunlar semt meydanlarında halka konserler verecek. Kısacası sanatla İzmirlileri buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
“Dünya kenti vizyonu için direk uçuş şart”
Ayrıca İzmir’in dünya ile buluşması için direk uçuşların sayısının artması gerektiğini vurgulayan Soyer, sözlerini şöyle tamamladı:
“Pandemi öncesinde Sunexpress ile görüştük. Turuncu çember konusunda bu hava yolu şirketi inisiyatif aldı, bir havayolu şirketine turuncu çember verdik. Sunexpress ile 4 noktada, Beyrut, Kiev, Cenevre ve Tel Aviv’e direk uçuşta mutabık kaldık. Pandemi sonrasında bu noktaları güncelleyerek başlayacağız. Adnan Menderes Havalimanını uluslararası hale getiremezsek, İzmir’in dünya kenti vizyonunu bir kenara bırakmamız lazım. Direk uçuşların arttırılması gerekiyor. Öncelik verdiğimiz meselelerden biri bu. Sunexpress ile bu konuda olumlu bir çalışma içindeyiz”