İzmir'deki üniversite hastanelerinde yetkili sendika Türk Sağlık-Sen seçildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, üyelere teşekkür ederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Kamu Sendikacılığında ahlaklı bir rekabetin yok edilerek, tüm değerlerin katledildiği bir ortamda 2019 Mayıs yetki dönemini tamamladık. 2008 yılında kurulan üniversite şubemiz 12 yıldır sürekli artan üye sayısı ile bayrağı hiç düşürmedi çıtayı sürekli yukarı taşıyarak Türk Sağlık sendikamızın bayrağını onurla ve gururla kurumlarda dalgalandırmaya devam etti. 2018 yılında toplamda 2811 olan üye sayımızı, 2019 yetki sürecinde 2874’e yükselttik. Elbette ki bu başarıdaki en büyük pay, karşılıksız çalışan, sadece yüreğinde Türk Sağlık Sen aşkı taşıyan temsilci ve yöneticilerimizin hizmetlerinin karşılığıdır. Şube olarak birbirimize olan inancımız, güvenimiz ve bir aile olmanın verdiği güçle bu başarıyı her yıl kaçınılmaz kıldık. 

       Yine bu başarıda en büyük pay onurluca ve ilkelice geleceğine sahip çıkan, yalan vaatlerle kendi geleceğini yetki masasında siyasi iradeye peş keş çekenlerden yana kullanmayan, sendikasına ve bizlere inanan, güvenen, her rüzgarda başka bir yöne savrulmayan, her yetki döneminde olduğu gibi Mayıs 2019 da da sendikasına sahip çıkan 2874 üyemizindir. Şubemizin tutanaklarda görüldüğü gibi üye sayılarındaki ezici üstünlük ve farkta çalışanlarımızın bizlerin çalışmasına ve Türk Sağlık sendikamıza olan güveninin, inancının neticesidir.

     2019 Mayıs yetki sürecinde bizlere inanan güvenen destek veren 2874 üyemize, bugüne kadar üyelikleri ile bize destek olan bir vesile ile aramızda olmayan üyelerimize, sendikamızdan emekli olan üyelerimize, sendikamızı kurumlarda tanıtan özveri ile her üyenin sorunu ile tek tek ilgilenen, her çalışanın derdini kendi derdi gibi gören, hiçbir menfaat ve çıkar gütmeyen, sadece davasına inanan ve dava adamlığı yapan yönetim kurulu üyelerimize ve temsilcilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. 

    İnanıyorum ki aramızdan bir vesile ile ayrılan değerli üyelerimizde er geç kendi gelecekleri için doğru mücadele eden yerin ve adresin Türk Sağlık Sendikası olduğu bilincini hissedip tekrar aramıza ve ailemize katılacaktır. 

    Türk Sağlık-Sen kurulduğu günden bu yana gittiği doğru yol, inandığı haklı dava ve çalışan için verdiği mücadeleden zerre taviz vermeyecektir. Kamu sendikacılığı tarihine vurduğu mühür ile geleceğe de adını yazdıracaktır. 

    Bu kutlu mücadelede hedefimiz her daim bayrağı daha da yükseğe dikmek ve zirvelere ulaşmaktır. Zoru kolaya çeviren inancımız, düşünmek ve söylemek yerine harekete geçmeyi öncelik sayan tavrımız ve mutlak başarıya olan tutkumuz ile bunu başaracağımızdan eminim.

    Bu düşüncelerle 2019 yılı yetki döneminde, bize inanan, bizimle yol yürüyen  2874 üyemizi, temsilcilerimizi ve yönetim kurulu üyelerimizi yürekten alkışlıyorum. Başarılarımızın diğer yıllarda da artarak devam edeceğine inancım ve güvenim tamdır. Zira yüreğimizdeki aşkın adı bu sevdanın gücüde bizleri başarılı kılacaktır. Saygı ve sevgilerimle..."