Aydın'ın Koçarlı ilçesindeki incir bahçelerinde ağaçlara zarar veren İncir Kanlı Balsıra yoğunluğu tespit edilirken, ilçe tarım yetkilileri hastalığına karşı ilaçlama uyarısı yaptı.
Dünya'nın en kaliteli incirlerinin yetiştiği Aydın'ın önemli ihracat ürünü olan incirde, sezon hazırlıkları devam ederken, Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçileri uyardı. Üreticilerin korkulu rüyalarından olan hastalıklarla mücadele çerçevesinde saha çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, tuzak kontrollerine devam ediyor. Bu çerçevede Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki ziraat mühendisleri, kontrollerinde bazı incir bahçelerinde kanlı balsıra yoğunluğu olduğunu tespit etti. Cennet meyvesi olarak da bilinen incirde önemli ölçüde kalite kaybına ve verim düşüklüğüne neden olan 'Kanlı Balsıra' zararlısının yoğunluğunun tespit edilmesi durumunda mücadele edilmesi gerektiği hatırlatıldı.
Konu ile ilgili Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "İlçe Müdürlüğümüz ziraat mühendisleri tarafından incir bahçelerinde yapılan kontrollerde bazı bahçelerde çok yoğun kanlı balsıra olduğu tespit edildi. Çiftçilerimizin bahçelerini kontrol ederek yaprağın damar kısımlarında zararlının yoğun olduğunu görmeleri durumunda, hasat sonu ruhsatlı bitki koruma ürünü (pyriproxyfen) ile ilaçlama yapmalarını tavsiye etmekteyiz" ifadeleri yer aldı. (İHA)
İncir bahçelerinde 'Kanlı balsıra' tehdidi
Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki ziraat mühendisleri, kontrollerinde bazı incir bahçelerinde kanlı balsıra yoğunluğu olduğunu tespit etti.
Yorumlar
Trend Haberler
Evinden çıkan şüphelileri kovalayan genç vurularak öldürüldü
İzmir'de ev sahibi kiracısını öldürdü
İzmir'de taksi şoförü ücret tartışmasında öldürüldü
Almanya'dan cinayet için gelmiş: Ablasını öldürdü eniştesini ağır yaraladı
İzmir'de yaban domuzları gündüz vakti sokaklarda yiyecek aradı
Lozan’dan önce İngilizlerle gizli antlaşma yapıldı mı?
Forklift kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti
Manisa'da bıçaklı kavga: 1 ölü, 2 ağır yaralı
İZSİAD iftarında güçlü "İzmir Lobisi" mesajı ön plana çıktı
Neden Sürekli Şikayet Ederiz?





