İzmir'in Karaburun ve Seferihisar ilçelerinden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 54 düzensiz göçmen yakalanırken, Çeşme, Seferihisar, Karaburun ve Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan unsurları tarafından geri itilen 119 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 28 ve 29 Eylül tarihlerinde Karaburun ve Seferihisar ilçelerinden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen göçmenlerin olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Karaburun ilçesinde 34, Seferihisar ilçesinde ise 20 düzensiz göçmen, görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından yakalandı.
Ekipler 28-29 Eylül tarihlerinde, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itilen göçmenleri kurtarmaya yönelik çalışmalarını da sürdürdü. Çeşme, Seferihisar, Karaburun ve Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan unsurları tarafından geri itilen 119 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.
Karaya çıkartılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. (İHA)
İzmir açıklarında 54 düzensiz göçmen yakalandı
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'deki yangında evlerin yandığı bölge havadan görüntülendi

İzmir’deki yangında 85 yazlık ev küle döndü

İzmir'de direğe çarpan sürücü yaşamını yitirdi

Bornova'daki yangın büyüdü, müdahale sürüyor

İzmir Menderes'te 5 mahalle tahliye ediliyor

İzmir'de belediye market açtı ürünler kapanın elinde kaldı

Manisa'da bir kişi aracında ölü bulundu

Bornova Yakaköy'de yangın sebebiyle tahliyeler başladı

Şehit albayın acı haberi İzmir'deki baba ocağına ulaştı

Manisa'da feci kaza: Baba ve 3 çocuğu hayatını kaybetti