EGE MECLİSİ - Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhatbeyi, İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Başkanı Fatoş Dayıoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda kadın katıldı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalara geçildi. 

 

BU DÜZENDEN ÇOK ‘SIKILDIK’

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptığı konuşmada Anneler Günü’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıtı önünde bir araya gelmenin önemine değindi. Pekdaş, “Bu ülkede özgür ve eşit yurttaşlar olarak yaşamamızı sağlayan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi, onu büyüten ve onu yetiştiren değerli kadın Zübeyde Ana’ya teşekkürlerimizi sunarak, onun huzurunda Anneler Günü’nü kutluyoruz. Biz kadınlar Cumhuriyeti Atatürk’ün hayal ettiği gibi, onun kurduğu gibi demokratik, adalete dayanan, kadınların özgür olduğu bir Cumhuriyet olarak yaşamak istiyoruz. Bize dayatılan adaletsiz rejimden, kadınların eve kapatıldığı, şiddet gördüğü bu düzenden artık çok sıkıldık” dedi. 

CUMHURİYET DEVRİMLERİNİ TAMAMLAMAYA HAZIRIZ

Cumhuriyetin aynı zamanda bir kadın devrimi olduğunu dile getiren Pekdaş, “Ancak kadınlar özgürse bu Cumhuriyet yaşar. Atatürk bunu biliyordu ve Cumhuriyeti bir kadın devrimi olarak kurdu. Biz kadınlar Atatürk’e borculuyuz ama onu yetiştiren Ana’ya daha çok borçluyuz. Atatürk’ün devrimlerini tamamlamak için varız, hazırız. Bize dayatılan yaşam biçimine dur demek, ona tamam demek için buradayız. Atatürk’ün özlem duyduğu, başladığı devrimleri tamamlamak için kadınlar olarak el ele, kol kola çalışacağız. Cumhuriyeti adaletli bir Cumhuriyet yapmak için, birlikte var olabilmek, sokaklarda özgürce dolaşmak istiyoruz. Bugün Zübeyde Hanım’a minnetlerimizi sunarken, Atatürk devrimlerini tamamlamaya söz veriyoruz. Aydınlık bir Türkiye dileğimle hepinizin anneler gününü kutlarım” diye konuştu. 

BU KÖTÜ GİDİŞE DUR DİYECEĞİZ

CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhatbeyi, Türkiye’de 16 yıldır kadınlara değer verilmediğini iddia ederek; “Biz kadınlar 16 yıldır hep horlandık, ayaklar altına alındık, şiddete uğradık, öldürüldük, hakarete uğradık. Oysaki dünya liderlerini yetiştiren de bir annedir. Öyleyse annelere, kadınlara bu düşmanlık bu öfkenin sebebi nedir? Biz güçlüyüz, dünyayı değiştirebilecek kadar güçlüyüz. Şimdi görev bize düşüyor. Eğer işsizlik varsa, ekonomi bitmişse, adalet yoksa, bölgeler arası uçurumlar çoksa, eğitim bitme noktasına gelmişse bu düzeni bitirecek olan da biz kadınlarız. Dünyanın yarısı kadınsa, diğer yarısı da kadının eseridir. Bizler birlikte olursak güneş doğacak ülkemizin her yerine. Biz anneler daha mutlu, daha huzurlu olacağız. Kadınlar hep birlikte başaracağız. 16 yıldır kötü giden bu gidişata dur diyeceğiz. Daha güzel günler değişimle gelecek. Hep birlikte değiştirmeye var mıyız? Yeter artık tamam demeye var mıyız? Gelecek güzel günlerin, aydınlık günlerin mihenk taşları sevgili kadınlar 25 Haziran’da ülkemize güneş doğuralım” dedi. 

HER KADIN ANNE SEVGİSİYLE DOĞAR

İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Başkanı Fatoş Dayıoğlu da yaptığı konuşmada; “Kadınlar doğuştan yüreğinde anne sevgisiyle doğarlar. O duygu yaşamları boyu hep yanlarında olur. Gerek kendi ailesindeki çocuklara, gerekse de tüm çocuklara aynı sevgiyi verirler ve onların toplumda belirli bir yere gelmesi için gayret gösterirler. Bu nedenle çocuğu olsun olmasın tüm kadınların Anneler Günü kutlu olsun” diye konuştu. (Konak Bld. Bası Bürosu)