CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla her hafta bir şehirde düzenlenmesi planlanan "demokrasi mitingleri" kapsamında "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" sloganıyla Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenlendi. Mitinge katılmak için vatandaşlar Kordon'a akın etti. Miting alanındaki giriş noktalarında emniyet görevlilerinin sıkı arama yaptığı görüldü. Mitingde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, partililer, çok sayıda vatandaş yer alırken, Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da katıldı. Mitingde DEVA Partisi'nden İzmir Milletvekili seçilen ve geçtiğimiz ay partisinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılan Seda Kaya Ösen'e rozeti Genel Başkan Özgür Özel tarafından takıldı.

Terörsüz Türkiye açıklaması
Mitingde konuşma yapan Özgür Özel, "Biz 86 milyonun barışını, kardeşliğini savunan bir partiyiz. Birileri son dönemde ‘Terörsüz Türkiye'ye ne diyorsunuz?’ diyorlar. CHP her zaman teröre karşı olmuştur. Ama aynı zamanda eşit yurttaşlığı savunmuştur. Bunun için de eksik olan yasaların çıkarılmasını savunmuştur. 22 Ekim 2024'te bu mesele için Mecliste grup kurulmasını önermiştik. O gün demokrasi demeyeceksin, Kürt sorunu demeyeceksin diyorlardı. Biz terörün bitmesini savunurken, illa ki Meclis dedik, şeffaflık dedik. Şehit ailelerinin gözünün içine bakamayacağımız bir formülün içinde olmayız dedik. Bize saldıranlar nihayet dün komisyon teklifi açıklıyorlar. Bir siyasi lider koskoca Meclise istikamet dayatmayacak ancak şeffaf bir zemine oturtmaları olumludur. Elbette terörsüz Türkiye Türk'ün de, Kürt'ün de, Pomak'ın da yüzünü güldürür. Bunun için tam bir demokrasi için mücadele etmeliyiz. Bunun için terörsüz ve demokratik bir Türkiye komisyonu kurulmalıdır. Artık antidemokratik uygulamalardan dönülmelidir. Artık Ekrem Başkan ve arkadaşlarımız tutuksuz yargılanmalı, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ümit Özdağ serbest bırakılmalı, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Buğra Gökce serbest bırakılmalıdır. Kayyum atamalarına son verin, yargılamaları tutuksuz yapın, demokratik zemine dönün. Gelir adaleti, mahkeme adaleti ancak böyle sağlanır" dedi.

CHP tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda organize edilen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor İzmir Mitingi", Gündoğdu Meydanı'nda büyük bir coşkuya sahne oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eşi Didem Özel, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eşi Duygu Aslanoğlu, CHP Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, parti mensuplarının yer aldığı tarihi mitingde yurttaşlara seslenen Başkan Tugay, "Türkiye elbette büyük ve güçlü bir ülke ama yanlış yönetilince yoksulların ve işsizlerin ülkesi olduk. Cumhuriyet kurulduğu yıllarda idealist, vatansever yöneticileri vardı. Halk da onların etrafında kenetlenmişti. İşte bu şekilde Türkiye hızla büyümüş ve yükselmişti ama şimdi; hata üstüne hata yapıyor, acısını çiftçisiyle, emeklisiyle, öğrencisiyle, işçisiyle, memuruyla ve en önemlisi iş bulamayan gençleriyle tüm halkımız çekiyor. Gençlerimiz başka ülkelerde kendisine gelecek arıyor. Onlara 'Giderlerse gitsin' diyor birileri. İçimiz acıyor, çünkü gidenler bizim geleceğimiz. Bu yanlışlara azim ve kararlılıkla hep beraber 'dur' diyeceğiz değerli kardeşlerim ve büyüklerim. Türkiye kaybettiği her şeyi tekrar geri kazanacak. Çalışarak başaracağız. Kendimize, halkımıza, değerlerimize inanarak bunu başaracağız" diye konuştu.

"İzmir özgürlüğün şehridir"

CHP Manisa’da ön seçim yoğunluğu CHP Manisa’da ön seçim yoğunluğu

19 Mayıs'ın 106 yıldır çok özel bir gün olduğunu belirten Başkan Tugay, "19 Mayıs, Atamızın işgal ve zulüm altındaki ülkemizi kurtarmak için ilk adımı attığı gün. Onurlu halkımızın esarete 'Hayır' dediği, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek ayağa kalktığı gün. Ve İzmir, kurtuluşun ve zaferin şehri. Milli Mücadele'nin en ağır işgalini yaşamış, işgalin ilk iki gününde 5 bin insanın katledildiği, ancak kurtuluşa kadar mücadelesinden, direnişinden vazgeçmemiş insanların şehrindeyiz. İzmir direnişin şehridir değerli yurttaşlarım. İzmir esareti yaşadığı için özgürlüğün değerini bilir; İzmir özgürlüğün şehridir. İzmir haksızlıklara boyun eğmez ve baskıya teslim olmaz. Ne mutlu İzmir'in değerini bilenlere ve değerlerine sahip çıkanlara..." ifadelerini kullandı. A W458478 04A W458478 07A W458478 0519.05.2025 7A7F29Ea 1Af3 42C3 91Fe 6579B62D50Da