Bulgaristan’da yapılan erken genel seçimi için Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar için oy verme işlemleri başladı. İzmir'de de Bulgaristan vatandaşlığı bulunan binlerce kişi, sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti.
Bulgaristan'da kurulamayan hükümet nedeniyle 3. kez tekrarlanan genel seçimler çerçevesinde Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar oy kullanmaya başladı. İzmir'de yaşayan çifte vatandaşlar için 10 noktada, 18 sandık kurulurken, vatandaşlar sabah saat 08.00 itibarı ile oy vermeye başladı.
Buca Çamlıkule Şehit Ömer Sarı İlkokulu'nda kurulan sandıkta oyunu kullanan Vahiddin Durmaz, "Burada böyle bir organizasyon olmasından mutluyuz. Gelip oyumuzu kullandık, havalar ısınınca da Bulgaristan'a gezmeye gideceğiz. Hayırlısı olsun Bulgaristan hakkında" dedi. Sema Aydın ise "Oyumuzu burada kullanabilmek çok kolaylık sağladı. İşimizi aksatıp oralara gitmemiş oluyoruz. Geleceğimiz için oy kullanıyoruz" diye konuştu.(İHA)
İzmir'de çifte vatandaşlar Bulgaristan seçimleri için sandık başında
İzmir'de de Bulgaristan vatandaşlığı bulunan binlerce kişi, sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti.
Yorumlar
Trend Haberler

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Haziran ayında İzmir’de 5 bin 987 konut satıldı

Aliağa'daki yangın Çanakkale-İzmir yoluna ulaştı, sürücüler zor anlar yaşadı

İZMAR 7'nci şubesini açtı

Çeşme'de şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti

Manisa'da otomobil ağaca çarptı: 1 ölü 4 yaralı

Manisa'da otomobil zeytin bahçesine uçtu

Cepheleşme Siyaseti

Uşak'ta kayıp olan 75 yaşındaki adam ölü bulundu

İzmirli Özde Ger, LGS’de Türkiye birincisi oldu