İzmir’de en kısa mesafe 30 lira olan taksi ücretlerinin 70 liraya, minibüslerde de indi bindi ücretlerinin 15 liraya çıkacağı haberlerinin doğru olmadığını belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “Alınmış bir zam kararı yok. Şu an taksilerde yakın mesafe 30 lira, açılış 7 lira, kilometrede 13 liradan hizmet veriliyor. Bu, ağustosun 20’sine kadar böyle devam edecek” dedi.
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, dün bazı haber sitelerinde yer alan taksi ve minibüs zamlarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Taksi ve minibüslerde alınmış bir zam kararının olmadığını, ağustos ayının sonuna kadar da zam kararının alınamayacağını kaydeden Anık, “Şu an yapılmış bir zam yok. Dünden beri İzmir'de bir haber dolaşıyor. ‘Taksilerde indi bindi 70 lira olacak, minibüste 19 lira olacak’ yazılmış. Böyle bir şey yok. Yani alınmış hiçbir karar yok. Bunun görüşmeleri var. Bu haberler nereden çıkıyor, onu da anlamış değiliz. Bu da bizim esnafımızı ve vatandaşı sıkıntıya sokuyor. Şu an yakın mesafe 30 lira, açılış 7 lira, kilometrede 13 liradan hizmet veriliyor. Bu, ağustosun 20’sine kadar böyle devam edecek. Şu an minibüste de indi bindi 12 lira. 14-15 lira olan bölgeler de var. Hiçbir zam uygulaması yok” diye konuştu. (İHA)
İzmir'de takside indi-bindi 70 TL mi olacak?
İzmir’de en kısa mesafe 30 lira olan taksi ücretlerinin 70 liraya, minibüslerde de indi bindi ücretlerinin 15 liraya çıkacağı haberlerine açıklama geldi.
Yorumlar
Trend Haberler

Manisa'da yağmur altında üzüm hasadı

Manisalı üretici 35 yıl sonra ata tohumlarıyla sebze yetiştirmeye başladı

Manisa'da trafik kazası: 1 kişi öldü

İzmir'e yeni etkili sağanak geliyor!

İzmir'de tramvay kazası!

Manisa'da öğrencilere ücretsiz ulaşım

İzmir'de belediye otobüsü ile otomobil kafa kafaya çarpıştı

İzmir'de kara ile deniz birleşti, hasar gün ağarınca ortaya çıktı

İzmir’de deniz taştı, sirenler çaldı

İzmir’de dalgalar yükseldi 4 kişi denize düştü