Muğla’nın Menteşe ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda baharın habercisi olarak bilinen tilkişen otu (Yabani kuşkonmaz) tezgahlardaki yerini aldı. Geçen yıl Mart ayında 50 TL’den satılan tilkişenin demeti bu sezon başında 125 TL’den alıcı buluyor.
Halk arasında yaban hindiba, mavi çiçekli hindiba ve yabani kuşkonmaz olarak da bilinen tilkişen, doğal beslenmeye önem veren vatandaşların ilgisini çekiyor. Akdeniz bölgesine özgü yabani bir bitki olan tilkişen, salatalardan çorbalara, zeytinyağlı yemeklerden bitki çaylarına kadar pek çok farklı şekilde tüketilebiliyor.
Pazarcı esnafı, sezonun henüz başında olunması nedeniyle ürünün sınırlı miktarda geldiğini belirtti. Tilkişenin Menteşe çevresinde henüz çıkmadığını ifade eden esnaf, ürünlerin ağırlıklı olarak Köyceğiz taraflarından toplandığını söyledi. Esnaf, ilerleyen günlerde ürün miktarının artmasıyla birlikte fiyatların düşmesini beklediklerini dile getirdi. (İHA)
Menteşe Pazarında tilkişen sezonu başladı
Tilkişen, salatalardan çorbalara, zeytinyağlı yemeklerden bitki çaylarına kadar pek çok farklı şekilde tüketilebiliyor.
Yorumlar
Trend Haberler
Manisa’da üzüm işçiliği ücretleri belli oldu
İzmir'de belediyeden kira ve alışveriş desteğine zam
İzmir'de tartıştığı oğlunu pompalı tüfekle öldürdü
Şeftali fiyatları 1 günde yarıya düştü
Manisa Emekli Kafe'de kuaför ve berber hizmeti başladı
Datça'da badem hasadı başladı
Etnik temelli yurttaşlık: Sevr modeli
Manisa'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 ölü
Tarlada para etmeyen karpuzu pazarda kendisi satıyor
Manisa'da alevler yumurta üretim tesisini küle çevirdi





