Bodrum’un Ortakent Yahşi Kargı Sahili’nde doğal yaşam mücadelesi veren ve Dünya Doğa Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli tehlike altında bulunan kum zambakları için farkındalık oluşturuldu. Bodrum Belediyesi, 22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü kapsamında öğrencilere yönelik bilgilendirici bir etkinlik düzenledi.
Etkinlikte, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Mavi Bayrak Muğla Koordinatörü Gürcan Kaya tarafından çocuklara kum zambağının fiziki yapısı, doğadaki rolü ve korunma önemi anlatıldı.
Kaya, "Kum zambakları dünya genelinde endemik ve koruma altında bir tür. Bu nedenle koparılması halinde 387 bin 141 TL para cezası uygulanıyor. Erken yaşta çevre farkındalığı çok değerli" ifadelerini kullandı.
Sahil yürüyüşüyle son bulan etkinlikte öğrenciler, kum zambaklarını doğal yaşam alanında gözlemleyerek bilinç kazandı. (İHA)
Nesli tükeniyor, koparmanın cezası 387 bin TL
Bodrum Belediyesi, 22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü kapsamında öğrencilere yönelik bilgilendirici bir etkinlik düzenledi.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de sokak ortasında silahlı çatışma
İzmir hafta sonu Bardacık İncir Festivali var
Kürt sorunu 100 yıllık mı?
İzmir'de belediye başkanının makam aracına silahlı saldırı anı kamerada
Daldan dala uçan gibonlar İzmir’de
İzmir Payamlı'da Bardacık Festivali
Geleceğe Bir İz, Yarına Bir Eser Bırakmak
Son Savunma Savaşı: Sakarya
Yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı: 2 ölü, 3'ü ağır 18 yaralı
Manisa'da kadınların el emeği ürünleri gece pazarında satışa çıktı





