EGE MECLİSİ - CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu(İZEBSİDEF)'nu ziyaret etti. İZEBSİDEF Başkanı Prof. Dr. Halil Köse ve federeasyon bünyesindeki dernek başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunan Kılıç, "Buca için güzel hayallerim var" dedi. 

Toplantıda Buca için hedeflediği projeleri anlatan Kılıç, "Hayatım Buca'da geçti. Güzel hayallerim var, güzel projelerim var. Buca öğrenci kenti, ben de Buca'dan mezun olmuş ve Buca'da çeşitli siyasi görevlerde bulunmuş biri olarak ciddi anlamda çalışmalar yapmayı düşünüyorum" dedi. 

SPOR VE SANAT VURGUSU

Öğrenci kenti olan Buca'da spora ve sanata önem vereceklerinin altını çizen Kılıç, "Öğrencilerle bir araya geldik. Ne istersiniz diye sorduğumuzda ilk olarak tiyatro dediler. Buca'ya öncelikle tiyatro kazandıracağız. Öğrencilerimizin spor tesislerine ihtiyaçları var. Spor alanında da Buca'ya katkıda bulunmak, spor tesisleri kurmak istiyoruz. Kadın ve çiftçi kooperatifleri düşünüyoruz. Hem istihdam yaratmak hem de üreticiden tüketiciye herhangi bir aracı olmadan daha uygun fiyatlı ürün ulaştırmak amacındayız. Trafik sorunumuzu, büyükşehir belediyemizle koordineli bir şekilde, teknik imkanların el verdiği şekilde çözmek istiyoruz."

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Buca'nın bir öğrenci kenti olduğunu dile getiren Kılıç, "Buca'da okuyan öğrencilerimizin çoğu Buca'da ikamet etmekte. Okul ile ev arasında kalan zamanı da Buca'da geçirmeleri ve Buca esnafına daha çok katkıda bulunmaları açısından da bir takım çalışmalar yapacağız. Amacımız, öğrenciyi Buca'da tutmak. Yine aynı şekilde çarpık kentleşme ve trafik gibi sorunlarda da, yapacağımız her projede de üniversitemizden, hocalarımızdan destek isteyeceğiz" ifadelerine yer verdi.   

İZEBSİDEF üyeleri, Buca için gerekli gördükleri ve kendilerine dernek üyeleri tarafından iletilen talepleri paylaşarak, Kılıç'a seçim yarışında başarılar diledi.