Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Büyükelçiler Konferansı katılımcıları onuruna verilen öğle yemeğinde konuştu. ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptırım ve vergi kararlarını eleştiren Erdoğan, "Ben yaptım oldu diyemezsin. İstediğin kadar başkan ol. Akşam yatıp sabah kalkıp demir-çeliğe şu kadar vergi koydum diyemezsin" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 İç siyasette olduğu gibi dış politikada da yoğun bir gündemin içinde olduk. Makamında oturan değil, koşan, koşturan, terleyen bir cumhurbaşkanı olmaya çalışıyoruz. Yurtdışında da ülkemizin gücüne güç katmak için gayret sarf ediyoruz.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları: 

Türkiye merhum Özal'dan Erbakan'a, Türkeş'ten Yazıcıoğlu'na kadar Demirel'e kadar, Türk siyasi hayatında iz bırakmış birçok siyaset adamının hayalini kurduğu bir yönetim modelini demokratik yöntemlerle hayata geçirmiştir. Tarihimize, kültürümüze, ülkemizin ihtiyaçlarına en uygun modeldir. Milletimiz bir daha Güneş Motelvari utanç pazarlıklarına şahit olmayacak. 

Son birkaç haftadır yaşadığımız hadiseler hepimize şu gerçeği bir kez daha gösterdi. Türkiye diğer alanlarda olduğu gibi ekonomide de bir kuşatma ile karşı karşıyadır. Gezi olayları ile başlayan 17-25 Aralık girişimi ile devam eden 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile bir üst aşamaya taşınan saldırıların bir müddet daha devam edeceği açıktır. Bu atakların farklı biçimlerine de hazırlıklı olmalıyız.

Türkiye diğer alanlarda olduğu gibi ekonomide de bir kuşatma ile karşı karşıyadır. 'Ben yaptım oldu' diyemezsin. İstediğin kadar Başkan ol ne olursan ol. Akşam yatıp sabah kalkıp ondan sonra `Demir çeliğe şu kadar vergi koydum´ diyemezsin. Bir devamlılık söz konusudur.

Bugün yaşadığımız hadisenin ne 1994, ne 2001, ne 2007 kriziyle bir ilgisi yoktur. Gerçekten bambaşka bir durumla karşı karşıyayız.

Sosyal medyada ekonomik terör var. Yakaladığımız yerde gereken cezayı uygulayacağız. Çünkü bu vatana ihanettir. 

Türkiye'nin ekonomik dinamikleri sağlamdır, güçlüdür, yerindedir ve yerinde olmaya da evelallah devam edecektir.

Terörden ekonomik manipülasyonlara bir dizi operasyona maruz kalmamızın en önemli sebebi, milli menfaatlerimiz noktasında tavizsiz bir tutum takınmış olmamızdır.

Neler söylüyorlar? İşte “C planı" C planının arkasında yatan şu.. Nedir? Sermayeye el koyma… Sen benim hafıza kayıtlarımı nereden okuyorsun? Bunlar falcı mıdır nedir? Anlamak mümkün değil. Böyle bir şey mi açıkladık? Neye göre bunları söylüyorsun.Bunlar gerçekten ihanet şebekesi ama biz bunlara yüz vermeyeceğiz, bu tür spekülasyonları yapanlara da gereken bedeli ödeteceğiz.

NATO müttefiki olarak ciddi bedeller ödemiş bir devlete karşı her alanda böylesine düşmanca tavır içine girilmesinin hiçbir makul gerekçesi yoktur. Burada amaç, üzüm yemek değil bağcıyı dövmek hatta mümkünse bağcının dişlerini dökmek, ciğerini de sökmektir. Bunların yapmak istediği bu.Küresel sistemin kabadayıları, bedeli kanla ödenmiş kazanımlarımıza hoyratça, destursuzca el uzatamaz.(CnnTürk)