AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in, Fuarİzmir ile ilgili yaptığı "Gerekirse özelleştireceğiz" açıklamasına tepki gösterdi.
 
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in dün (çarşamba) İzmir Ticaret Odası'nın meclis toplantısında, Fuar İzmir'e yönelik, "Fuar İzmir'de yapageldiğimiz fuarlar var ama orada bir ay boş geçmemeli. Buna tahammülümüz yok. Fuar İzmir, senenin en az 11 ayı mutlaka yaşamak zorunda. Örneğin süs bitkileri peyzaj fuarını neden yapmayalım? Yapacağız. Birçok sektörle ilgili fuar yapacağız. Gerekirse özelleştireceğiz, profesyonellerden hizmet alacağız; ne gerekiyorsa yapacağız ama 11 ay fuar yaşayacak" açıklamasına, AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Seferihisar'da insanlarla yaptığımız sohbetlerde 'Dikkat edin Saat Kulesi'ni bile satabilir. Korumaya alın' diye tabirler kullanılan Büyükşehir adayının, ilk satacağı yeri biz de merak ediyorduk. Bu sayede öğrenmiş olduk. İlk satacağı yer Fuarİzmir olmuş" dedi. AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:
 
"Seferihisar'da satılacak mal bırakmayan Tunç Soyer, daha başkan adayıyken 'Gerekirse Fuarİzmir'i özelleştireceğiz' diyor. Şimdiden gözünü Büyükşehir'in mallarına dikti. Ama İzmir'de gerekli dersi almasına az kaldı."