AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Çeşme’nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mustafa Cenger’e gönül borcu olduğunu belirterek, “31 Mart’ta bu borcu hep beraber Mustafa başkana sandıkta sahip çıkarak kapatalım” dedi

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Çeşme’de Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Mustafa Cenger ile birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Esnaf ve vatandaş ziyaretlerinin ardından Çeşme’de yaşayan vatandaşlarla düzenlenen organizasyonda bir araya gelen Bölünmez Çankırı ve Mustafa Cenger, Çeşmelilere seslendi. 

ÇEŞME TADINDAN YENMEZ

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, MHP Çeşme İlçe Başkanı Gazi Fildir, belediye meclis üyesi adayları ve her iki teşkilat mensuplarının da hazır bulunduğu toplantıda Çeşme’de yarım kalan işler için Mustafa Cenger’in Çeşme’ye başkan olarak seçileceğini belirten Bölünmez Çankırı, Çeşme’nin Mustafa Cenger’e gönül borcu olduğunu ve bu borcu bütün Çeşmelilerin kapatması gerektiğini ifade etti. Bölünmez Çankırı, “31 Mart’ta bu borcu hep beraber Mustafa başkana sandıkta sahip çıkarak kapatalım. İdeolojik düşünmeden kendiniz, aileniz ve geleceğiniz için oyunuzu kullanmanızı sizden talep ediyoruz. Büyükşehirde Nihat Zeybekci Başkanımız, Çeşme’de de Mustafa Cenger Başkanımızı seçmeniz halinde Çeşme tadından tuzundan 12 ay boyunca yenmez” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLARIMIZ BİRBİRİYLE YARIŞIYOR

Çeşme’ye 12 ay boyunca turist gelmesi gerektiğini ifade eden Bölünmez Çankırı, “Geçtiğimiz yıl Mardin’e 3 milyon turist gelirken İzmir’e sadece 1 milyon turist geldi. Ege’nin İncisi Türkiye’ni gözbebeği olarak nitelendirdiğimiz İzmir’de gelen 1 milyon turist sayısı çok azdır. İzmir’de ve Çeşme’de turizmi 12 aya çıkarmalıyız. Çeşme’nin turizmden aldığı payı artırmak gerekiyor. Çeşme’nin tarım ve turizm ile kalkınması için belediye başkanının içinde de kurt olmalıdır. AK Partili belediye başkanlarımız diğer yerlerde inanın birbiriyle yarışıyor” dedi. 

KİMSENİN YAŞAM STANDARDI DÜŞMEYECEK

Çeşme’de göreve gelmesi halinde Mustafa Cenger Başkandan ilk yapılacak hizmet olarak taziye evi düğün salonu ve sosyal donatı merkezi sözünü aldıklarını belirten Bölünmez Çankırı, “Çeşme’de taziye evinin olmaması çok üzücüdür. Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda göreve gelmesi halinde Mustafa Başkanımız Çeşme’de taziye evlerini hizmete açacaktır. Sosyal belediyecilik anlamında aklınıza gelen ne varsa Çeşme’de yerine getirilecektir. Hiç kimsenin yaşam standardı düşmeyecek. Kimseyi de işinden etmeyeceğiz. Vatandaşlarımız evlerine daha fazla ekmek götürsün diye daha çok çalışacağız. Çeşme’de Cumhur İttifakı ile birlikte bir ve beraber olursak güçlü oluruz. Çeşme’de birbirinize sahip çıkın, kendinize sahip çıkın, geleceğiniz ve kendiniz için oyunuza sahip çıkın” diye konuştu. 

HASTANE TAM TEŞEKKÜLLÜ OLACAK

Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Mustafa Cenger’de yaptığı konuşmasında Çeşme’de üçüncü etap TOKİ konutları için çalışma yapacaklarının müjdesini verdi. Çeşme Devlet Hastanesini kuruluşunda çok küçük bir meblağ ile Sağlık Bakanlığına devrettiklerini ve hastanenin eksiklerini gidermek için çalışmaların sürdüğünü belirten Cenger, “Kardiyoloji, MR ve tomografi cihazları için girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz sonuç verdi. Çeşme Devlet Hastanesi C grubundan B grubu hastane statüsüne yükseltildi. Böylece Çeşme Devlet Hastanesinde; fizik tedavi, rehabilitasyon hekimi, kardiyoloji hekimi, göğüs hastalıkları hekimi, nöroloji hekimi, patoloji hekimi, beyin cerrahisi hekimi, hemşire ve personel atanması, yoğun bakım ünitesi hizmeti verilmesi yönünde PDC kadroları açılacaktır. Temmuz 2019’dan sonra Çeşme Devlet Hastanesi dört dörtlük tam teşekküllü hastane olacak” şeklinde konuştu.

ÇEŞME OTOYOL GİŞESİ KALKACAK

Cenger, Çeşme’de turizm açısından geçmişin arandığını ancak yapacakları çalışmalar ile Çeşme’de sezonu 45 günden 6 aya uzatacaklarını belirtti. Yaz aylarında Çeşme’nin en büyük sorunu olan ulaşım konusunda da gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Cenger, Alaçatı-Çeşme otoyolunda ücretli son çıkışın Alaçatı’dan olacağını ve yazın Alaçatı-Çeşme arasında yolculuk ederken gişelerden ücret ödenmeyeceğini söyledi.