Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Muğla sınırları içinde faaliyet gösteren tarımsal kooperatiflerin bir araya gelmesi ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi’nin satış ve pazarlama konusundaki çalışmaları üreticilere kazandırmaya devam ediyor.
Tarım Güçbirliği Kooperatifi yurtiçine kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılmak üzere 5 ton defne yaprağı satışı gerçekleştirerek üreticilere katkı sağladı. Doğadan toplanan defne yaprakları kurutularak satışı gerçekleştiriliyor. Ayrıca distilasyon tesisinde yağı çıkartılarak defne yağı olarak da satılabiliyor. Muğla’nın birçok ilçesinde bulunan defne için üreticiler gerekli izinleri alarak toplama yapabiliyor.
Kurulduğu günden bu yana Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi yurt dışına 3 ton tahin, yine yurt dışına 2 ton çağla turşusu, büyük marketler zincirlerine çilek son olarak da Muğla sınırları içerisinde üretilen ve Büyükşehir Belediyesi Distilasyon tesisinin büyük katkı sağladığı tıbbi aromatik bitkilerden 300 litre kekik yağı, 300 litre adaçayı yağı, 300 litre lavanta yağı satışı gerçekleştirmişti. (İHA)
5 ton Defne yaprağı satışı gerçekleşti
Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarım Güçbirliği Kooperatifi 5 ton defne yaprağı satışı gerçekleştirdi.
Yorumlar
Trend Haberler
Manisa'da silahlı saldırıya uğrayan mahalle muhtarı hayatını kaybetti
İzmir’de feci kaza: Dayı ve yeğen hayatını kaybetti
Tarlasını sürerken traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Kamyonete çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Manisa’da kamyon ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir'de dev hortum saniye saniye görüntülendi
İZSİAD Türk Sanat Müziği Kadın Korosu'ndan vefa konseri
İzmir'de taksiciye bıçaklı gasp girişimi araç kamerasında
Asansör boşluğunda sıkışan genç hayatını kaybetti
Planlı Kent, Huzurlu Yaşam





