Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu, Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinin başında yer alan Aydın’da pamuk çapalama yevmiyelerini görüştü. Koordinasyon Kurulu, Aydın’da mesai uygulamasının diğer ilçelere göre 1.5 saat daha fazla olduğu Söke ve Koçarlı ilçelerinde günlük pamuk çapalama yevmiyesinde 700 TL, ilin pamuk üretimi yapılan diğer ilçelerinde ise 600 TL tavsiye kararı aldı.
Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, belirlenen rakamların sadece tavsiye fiyatı olduğunu belirterek, “Gönül ister ki üreten de çalışan da daha fazla kazasın. Ancak gerek girdi maliyetlerindeki artış, gerekse ürün fiyatlarının adeta yerinde sayması üretimi zorlaştırıyor. Bu nedenle belirlediğimiz ücreti tavsiye kararı niteliğinde yayımladık” dedi.
Makineleşmenin yaygınlaşması ile birlikte pamuk çapasının eski yıllarda olduğu gibi yoğun olmadığını sadece çapalama sırasında yabancı ot mücadelesi yapıldığını hatırlatan Başkan Kendirlioğlu; “2023 yılı pamuk primlerinin Haziran ayının girmesi ile çiftçilerin hesabına yatırılmasını bekliyoruz. Geçen yıl pamuk fiyatı 20-21 TL civarındayken 1.60 kuruş prim uygulandı. Bu yıl pamuk fiyatını 35 TL, primi de 5 TL olarak bekliyoruz" dedi. (İHA)
Aydın’da pamuk çapalama yevmiyeleri belirlendi
Söke ve Koçarlı ilçelerinde günlük pamuk çapalama yevmiyesinde 700 TL, ilin pamuk üretimi yapılan diğer ilçelerinde ise 600 TL tavsiye kararı aldı.
Yorumlar
Trend Haberler
Evinden çıkan şüphelileri kovalayan genç vurularak öldürüldü
İzmir'de taksi şoförü ücret tartışmasında öldürüldü
Almanya'dan cinayet için gelmiş: Ablasını öldürdü eniştesini ağır yaraladı
İzmir'de yaban domuzları gündüz vakti sokaklarda yiyecek aradı
Manisa'da bıçaklı kavga: 1 ölü, 2 ağır yaralı
Manisa'da bıçaklı kavga cinayetle bitti
Neden Sürekli Şikayet Ederiz?
Eşi tarafından bıçaklanan kadın hayatını kaybetti
İzmir'de ses getiren Kadın Zirvesi!
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel'den 8 Mart mesajı




