Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı kırsal Mesutlu Mahallesi yolu üzerinde bulunan bir incir bahçesine asılan Ege şiveli “İncir yimek selbes” yazılı not, görenlerin hem içini ısıttı hem de paylaşmanın önemini gözler önüne serdi.
Aydın’ın kırsal mahallelerinde Osmanlı Dönemi’nden bu yana hayır geleneği devam ediyor. Başta incir olmak üzere pek çok meyvenin yetiştiği bahçelerin kenarında yoldan gelip geçenlerin yiyebilmesi için asılan ‘yemek helaldir’ yazıları, paylaşmanın önemini gözler önüne seriyor. Hayırsever bir vatandaş da, Efeler ilçesi kırsal Mesutlu Mahallesi yakınlarında kendisine ait yol kenarındaki incir ağaçlarının üzerine not bıraktı. Hayırsever vatandaşın Aydın şivesiyle yazdığı “İncir yimek selbes” notu görenleri gülümsetti. Hayırsever vatandaş, astığı not ile incir ağacının meyvelerini yemek isteyen insanlara açık bir davet sunarken, toplumun birlik ve dayanışma içinde olmasını da teşvik etti.
Yoldan geçerken notu görüp taze incir koparıp yiyen Mehmet Başak, hayırsever vatandaşa teşekkür ederek, “Allah yaptığı hayrı kabul etsin. Her ne olursa olsun kırsal bölgelerimizde paylaşma kültürü hala daha devam ediyor. İncir ağaçlarının yanına da Aydın'ımıza uygun bir şekilde şiveli olarak yazı bırakmış. Ben de dalından bir tane koparıp yedim. Paylaşmanın önemini bizlere gösteren hayırsever vatandaşımıza teşekkür ederim. Allah hayrını kabul etsin. Bereketini artırsın inşallah” dedi. (İHA)
Bahçesine öyle bir not astı ki, gören şaşırdı kaldı
İncir bahçesine asılan Ege şiveli “İncir yimek selbes” yazılı not, görenlerin hem içini ısıttı hem de paylaşmanın önemini gözler önüne serdi.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmirliler bu hafta sonu üzüm festivaline gidiyor

Manisa'da cansız bedeni yük asansörüyle taşındı

İzmir'de Ağustos ayında en çok bu araç markası satıldı!

İzmir'de silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

İzmir'de yaşlı çiftin tartışması ölümle bitti

Manisa’da işçi servisi ile tır çarpıştı

Avukatını ve emekli icra müdürünü gözünü kırpmadan öldürdü

İzmir'de güpegündüz silahlı kuyumcu soygunu kamerada

Manisa'da liseli gençler motosikletle kaza yaptı: 2 ölü
Karabağlar Kavacık Üzüm Festivali'ne hazır!