Çeşme Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı, 2023 yılında sorumluluk bölgesinde bin 625 teknenin kontrol edildiğini, 256 tekneye 1 milyon 452 bin TL para cezası uygulandığını bildirdi. Yaz mevsiminde ise 14 kişinin boğularak yaşamını yitirdiği açıklandı.
Çeşme Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı, sorumluluk bölgesindeki denizlerde, 2023 yılı içerisinde yapılan çalışmaların raporunu açıkladı. Yıl boyunca bin 625 teknenin kontrol edildiği ifade edilirken, 256 tekneye idari işlem uygulandığı, 1 milyon 452 bin 178 TL para cezası kesildiği aktarıldı.
127 adli tahkikat dosyasının tamamlandığı, denetim ve tekne kontrolleri sırasında da 7 bin 490 kişinin GBT sorgusunun yapıldığı, aranması olan 20 kişinin ise yakalandığı kaydedildi. Akaryakıt kontrolü kapsamında da 622 teknede denetim yapıldığı dile getirildi.
Yaz mevsiminde boğularak hayatını kaybeden 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, 145 düzensiz göçmen olayında ise 4 bin 605 göçmenin denizden kurtarıldığı, 8 göçmenin de hayatını kaybettiği ifade edildi.
2023 yılında, 26 insan kaçakçısı şüphelisinin yakalandığı belirtilirken, 2022 yılına oranla yakalanan şüpheli sayısında yüzde 271 artış olduğu vurgulandı. (İHA)
Çeşme'de 14 kişi boğularak hayatını kaybetti
Çeşme Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığından 2023 asayiş raporu açıklandı...
Yorumlar
Trend Haberler
Manisa’da arıcıların peteklerine eksi 30 derecelik koruma
Balkondan düşen 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
İzmir'de yol kenarında bekleyen motosiklet sürücüsü canından oldu
İzmir'de hafta sonu köyde üzüm festivali var
Manisa'da Kula'da traktör kazası can aldı
Menderes’lerin idamı ve idamları önleme çabaları
Kayıp yaşlı adamdan 5 gün sonra acı haber geldi
Eylülün Hafızası ve Şarkıların Dili
Köyceğiz’de elektrik akımına kapılan esnaf hayatını kaybeti
Fethiye'de baba ve iki çocuğu iş yerinde ölü bulundu




