Aydın’da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle Aydın-İzmir ve Denizli Karayolu yer yer trafiğe kapandı, ekipler su basan yerlerde biriken sel sularını tahliye etmek için çalışma başlattı.

Dün meteorolojinin sağanak yağış uyarısının ardından beklenen yağış saat 14.00 sıralarında başladı. Bir anda bastıran sağanak yağışla birlikte Aydın Efeler ilçe merkezi başta olmak üzere şehrin pek çok yerinde cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Bu arada İzmir Bulvarı Ziraatçılar Kavşağı, Aydın-İzmir Karayolu İncirliova yakınlarında yol ulaşıma kapandı. Öte yandan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin bazı bölümlerini de su bastı.

Yaşanan ani sağanak yağış ile birlikte belediye ekipleri de yaşanan olumsuzlukları gidermek için adeta seferber oldu. Yağmur sonrası oluşan sel sularında mahsur kalan çocuk ve yaşlıları kurtarmak için polis ekipleri de yoğun çaba harcadı. Yağışların sakinleştiği Aydın'da ekiplerin tahliye ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Nazilli de sele teslim oldu
Aydın Efeler ilçe merkezinde öğlen saatlerinde başlayıp sele dönüşen yağışların ardından Nazili de sele teslim oldu. İlçe genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklar dereye döndü.

Nazilli’de aniden bastıran yağışların ardından özellikle şehrin Kuzey kesimlerinde yer alan tüm cadde ve sokaklardan çamur akmaya başladı. Devlet Karayolu üzerinde oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar yolda mahsur kaldı. Yıldıztepe Mahallesi ve Devlet Karayolu üzerinde oluşan su birikintilerini tahliye etmek için ekipler çalışma başlattı. Bu arada yıllardır su akmayan Kurudere ilk defa su ile doldu. Yağışların etkili bir şekilde devam ettiği Nazilli’de Devlet Demiryolu alt köprülerinin bazılarının tıkandığı ve trafik akışının başka yerlerden sağlandığı belirtildi.

3 saat süren yağış hayatı felç etti
Aydın’da öğlen saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren sağanak yağış nedeniyle sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerinde su baskını yaşandı, kadın doğum hastanesi acil girişi sel suları ile doldu.

Aydın’da saat 14.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, etkisini arttırarak 3 saat boyunca etkili oldu. Şiddetli sağanak yağışla birlikte birçok ev ve iş yerinde su baskınları oluştu. Yolların göle döndüğü cadde ve sokaklarda araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Yağışla birlikte belediye, itfaiye ve emniyet ekipleri teyakkuza geçti. Belediye ekipleri kapanan yollardaki rögarlarda temizlik çalışması gerçekleştirerek, su akışını sağladı.

Hastane acil girişi göle döndü
Yağıştan etkilenen yerler arasında Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de yer aldı. Yolun alt kısmında bulunan acil girişi önü yağmur suları ile göle döndü. Acil giriş önündeki yağmur suları su tahliye pompası ile hastane dışına tahliye edildi.

Bodrum katları su bastı
Aşırı yağış nedeniyle, bazı evlerin giriş katları bodrum ve evlerin depolarında su baskınları yaşandı. Vatandaşlar ellerine geçirdikleri saksı, kum torbası ve tahtalarla yağmur sularına karşı önlem aldı. Bazı yollarda çökmeler meydana geldi. Vatandaşlar son yıllarda ilk kez böylesine bir yağışla karşılaştıklarını ifade ederek, ekiplerin gelmesini beklediklerini söylediler. (İHA)