EGE MECLİSİ - Manisa'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende, Milli Egemenlik Anıtı'na sadece AK Parti İl Başkanlığı'nın çelenk sunması şaşkınlık yarattı. Vali Mustafa Hakan Güvençer, tören sonrasında protokol müdürüne "Çelenk sunulacaksa her parti sunacak. Bu konuya dikkat edin" uyarısında bulunurken; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, AK Parti'nin çelenk sunmasını olumlu karşıladı. 

 

 

Gaziler Günü için Şehzadeler'in Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik Anıtı'nın önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende Vali Güvençer ile beraberindeki protokol üyelerinin çelenk sunmasının ardından AK Parti Manisa İl Başkanlığı da Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu. CHP'nin de yer aldığı törende AK Parti'nin tek siyasi parti olarak çelenk sunması, protokol üyelerinde şaşkınlık yarattı.  

VALİ'DEN PROTOKOL MÜDÜRÜNE UYARI

Vali Mustafa Hakan Güvençer, tören sonunda valilik protokol müdürünü yanına çağırdı. Vali Güvençer, AK Parti İl Başkanlığı'nın çelenk sunmasını şaşkınlıkla izlediğini ifade ederek protokol müdürüne, "Çelenk sunulacaksa her parti sunacak. Bu konuya dikkat edin" uyarısında bulundu. 

 

 

CHP'Lİ ÖZEL: ÖZGÜRLÜK GÜZEL ŞEY

Çelenk sunulması konusunda partisinin il başkanlığında açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise şunları söyledi: 

"Bu tip günlerde valiliğin önderliğinde, üçlü protokolün dışında o günün muhatabının çelengi koyması esastır. Biz o yüzden ve meseleyi sulandırmamak adına çelengimizi götürmedik. Hiçbir parti ve odalar da götürmedi. Ama bugün çelenk koyması gerekenlerin dışında AKP de vardı. Özgürlük güzel şey. Bugün AKP yararlandıysa yarın herkes yararlanır. İnşallah önümüzdeki 29 Ekim'de hep birlikte çelenkler konulur." (İlker KILIÇASLAN / DHA)