Şehzadeler Belediyesi, kiraz diyarı Sancaklıbozköy’de 27. Kiraz Festivali düzenledi. Bölgede mevsim itibariyle yetişen üç kiraz cinsi arasında yapılan Kiraz Yarışması’nda en güzel kirazları üreten üreticiler altınla ödüllendirildi.
Şehzadeler Belediyesi, pandemi nedeniyle ara verilen Sancaklıbozköy Kiraz Festivalinin 27.’sini düzenledi. Yoğun bir katılımla gerçekleştiren festivalde yapılan Kiraz Yarışmasında en güzel kirazları üreten üreticiler altınla ödüllendirildi.  

Festival çerçevesinde düzenlenen kiraz yarışmasına katılan üreticilerin ürünlerinin jüri üyelerince değerlendirmeye alınmasıyla başlayan festivalde, önce Şehzadeler Mehter Takımı konser verdi ardından Sancaklıbozköy Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları skeç ve halk oyunu gösterilerini sahneledi. Yerel sanatçı Esin Karalar’ın sahne aldığı festivalde eğlencenin dozu her geçen dakika biraz daha artarken festivale katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

En iyi üreticiler ödüllendirildi
Konuşmaların ardından yapılan kiraz yarışmasında dereceye girenler açıklandı ve en güzel kirazları üreten üreciler protokol tarafından altınla ödüllendirildi. Broks cinsi kiraz kategorisinde 1. İrfan Coşkuner, 2. İzzet Karabıyık,3. Hüseyin Çimen; Alara cinsi kiraz kategorisinde 1. Ali Divrit 2. Muhsine Kaçar 3. Erkan Turgut; Vista cinsi kirz kategorisinde 1. İbrahim Bilgin , 2. Erkan Turgut, 3. İsa Çimen oldu.

Festival coşkusu Ankaralı Coşkun’la arttı
Ödül töreninin ardından Ankaralı Coşkun sahne alarak festival coşkusuna coşku kattı. Sanatçı birbirinden güzel parçalarını Şehzadeler halkı için seslendirirken, vatandaşlar da kurtlarını dökerek keyifli bir gün geçirdi.