İzmir iş dünyasını temsil eden STK’ların çatısı altında olduğu Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ile iş kadınları derneklerinin güç verdiği Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı:

“Basın özgürlüğü ivedilikle sağlanmalıdır”

Gazetecilik kurumu, dördüncü kuvvet olarak özgür, demokratik ve modern toplumların en önemli yapı taşlarından birini oluşturmaktadır. Halkın doğru ve tarafsız haber alma imkanın teminatı olan gazetecilerin kaleminin özgür olması bu sebeple son derece önemlidir.

Sınır Tanımayan Gazeteciler'in 2021 yılı raporuna göre, dünya genelinde 488 gazeteci mesleği nedeniyle cezaevinde. Türkiye ise basın özgürlüğü sıralamasında 153'üncü sırada. Bu olumsuz istatistikler gösteriyor ki hem dünyada hem de ülkemizde basının daha özgür çalışma şartları ivedilikle tesis edilmelidir.

Mesleki olarak yaşadıkları tüm zorluklara rağmen, doğrunun peşinde gitmekten ve kamuoyunun doğru bir şekilde haberlere ulaşmasını sağlamaktan vazgeçmeden, tüm özverileriyle çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, daha özgür bir ortamda mesleklerini icra etmeleri için başta tüm STK’lar olarak onların yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter:

“İşini hakkı ile yapan gazetecileri saygı ile selamlıyorum”

Ülkemizde son derece zor şartlarda görev yapan gazeteciler, halka haber ve bilgi akışını sağlama noktasında çok önemli bir misyonu üstlenmektedirler. Türkiye’de her geçen yıl basın özgürlüğü erozyona uğrarken gazetecilik yapmaktan geri durmayan tüm gazetecileri saygı ile selamlıyorum.

Gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanı sıra günümüzde yaygınlaşan internet medyasında görev yapan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.