İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyeleri Çeşme’de bir araya gelerek ekonomide yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Çeşme Onlive Otel’de Sektörel Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya gelen İZSİAD üyeleri, yaşadıkları sorunları dile getirirken, piyasalarda büyük bir belirsizlik olduğunu belirterek, öngörülebilir bir ekonomi istediklerini ifade ettiler.
 
İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel’in yönettiği toplantıda, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ise Türkiye ekonomisinde güven ortamının bir an önce sağlanması gerektiğini söyledi.
 
“Belirsizlik ortadan kaldırılmalı”
Türkiye ekonomisinde son 2 ayda büyük bir türbülansın yaşandığını belirten İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel, iş insanları olarak bütçe döneminde 2022 yılını bütçesini yapamadıklarını kaydetti. Ekonomi yönetiminin uyguladığı faizlerin indirilmesi hamlesinin ne yazık ki kurları yukarı doğru hızlı bir şekilde artırdığını anlatan Yüksel, “Biz iş insanıyız. İş insanı istikrar ve öngörülebilir bir ekonomi ister. Ancak ne yazık ki son 2 aydır büyük bir belirsizlik yaşıyoruz. Bu belirsizliğin ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
 
“Piyasalar rahatlatılmalı”
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, ise sürekli artık kurun ithalata bağımlı ülke yapımız nedeniyle hammadde fiyatlarını artırdığını belirterek, fiyat artışlarına yetişemediklerini söyledi. Maliyetlerinin sürekli arttığını ifade eden Küçükkurt, “Hammadde tedarik edemiyoruz. Fiyatlar devamlı değiştiği için tedarikçi ürün vermiyor. Nakit ödeme yapmamıza rağmen piyasada işletmelerimiz için gerekli olan hammaddeyi bulamamaya başladık” diye konuştu.