Ege Yemek Sanayicileri Derneği’nde (EYSAD) bayrak değişimi gerçekleşti. Yapılan Olağan Genel Kurulda EYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt başkanlık görevinden ayrılırken, yerine Arif Kuran seçildi.

Genel Kurul sonrası bir açıklama yapan EYSAD’nin yeni başkanı Arif Kuran, önceki dönem başkanı Hasan Küçükkurt’a EYSAD ve sektöre katkılarından dolayı teşekkür etti. Kendisinin de Hasan Küçükkurt yönetiminde bulunduğunu ve bir bayrak değişimi yaptıklarını söyleyen Arif Kuran, “Yeni dönemde yemek sektörünün problemlerini, talep ve isteklerini dillendirmeye, kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

“Üç ayda bir fiyat düzenlemesi şart”

Gıda sektörünün zor bir dönemden geçtiğini, başta tedarik sorunları olmak üzere aşırı fiyat artışlarının yemek sektörünü zor durumda bıraktığına dikkat çeken Kuran, “Artan maliyetlere uygun olarak yemek satış fiyatlarını olması gereken seviyeye çekemeyen meslektaşlarımız tek tek kepenk kapatmaktadır. Bu durum sektörün geleceği açısından olduğu kadar yemek hizmeti alan sanayici ve işveren için de büyük tehlike yaratıyor. İleriki aylarda yemek alabilecekleri alternatif firma bulmaları imkansız hale gelecek. Ayrıca bugün için İzmir içinde 4 kap yemek fiyatı 40 TL olmalıdır. Bu fiyatın altında yemek satan firmaların yaptığı hizmetin kalitesi ve gıda güvenliği risk altındadır” dedi.

Her gün değişen malzeme fiyatları karşısında sanayicilere yapılan yemek sözleşmelerinin çok uzun tutulmasının sektörü zorladığını da vurgulayan Kuran, “En fazla üç ayda bir sözleşmeleri yenilemek mecburiyetindeyiz. Hatta ileriki zamanlarda aylık olarak bir düzenleme ihtiyacı da oluşacak gibi duruyor” dedi.