Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile imzaladığı protokol dahilinde Manisa il genelindeki 600 bin bağımsız birimden oluşan yapının depreme dayanıklılığının tespiti için başvuruları almaya başlıyor.
Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Manisa’daki yapıların depreme dayanıklılığının tespiti için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde çalışmalarını başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Yapı Risk Denetimi Başvurularını almaya başlıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş, Encümen Salonu’nda Bilgi İşlem Daire Başkanı Kahraman Karabacak ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ünsel Gökçe’nin yer aldığı toplantıda Yapı Risk Denetim Başvurusu hakkında bilgilendirmede bulundu.
Başvurular İnternet sitesi üzerinden yapılacak
07 Nisan Cuma günü Manisa Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde Yapı Risk Denetim Başvurusu ekranının aktif hale geleceğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa Celal Bayar Üniversitemiz ile imzalamış olduğumuz protokol kapsamında Manisa il genelinde bulunan 600 bin bağımsız yapının deprem risk araştırma formlarıyla ilgili çalışmalar kurumuzda başlamıştı. Bugün bunun ilk etabına başlıyoruz. Yapacağımız çalışmalarda Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığımız tarafından ortaklaşa yürütülen program kapsamında ilk olarak vatandaşlarımızın taleplerini toplamaya başlayacağız. Teknik ekiplerimizin hazırladığı program modülünü hizmete almış bulunmaktayız. Manisa Büyükşehir Belediyesi web sitesi üzerinde bulunan link üzerinden vatandaşlarımız müracaatlarını yapacak. Müracaat ekranımız web sitemizde olmasının yanı sıra her türlü mobil cihaza uyumlu olarak çalışmaktadır. Vatandaşlarımız, cep telefonu ya da tabletlerinden girerek başvurularını yapabilirler. Başvurular tamamlandıktan sonra, ellerinde plan projesi olan bina yapılarımız öncelikli olmak koşuluyla bütün binalarımızın kontrolleri yapılmaya başlanacak” diye konuştu.
Evinin depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek isteyenler!
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa il genelindeki 600 bin bağımsız birimden oluşan yapının depreme dayanıklılığının tespiti için başvuruları almaya başlıyor.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de arazi kavgasında üç kardeş cinayete kurban gitti

Eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin hayatını kaybetti

İzmir'in gözde yazlık merkezi hayalet kasabaya döndü

Buca'daki orman yangını yerleşim yerine ulaştı, vatandaşlar alevlere hortumlarla direndi

İzmir'de alevlere bir kahraman şehit daha verildi

Uşak'ta baba ve kızı hayatını kaybetti

Ödemiş yangınında ikinci acı haber: 1 orman işçisi hayatını kaybetti

Ödemiş yangınında 81 yaşındaki adam hayatını kaybetti

Menderes ve Seferihisar'dan sonra Çeşme de yanmaya başladı

Muğla'da baba oğul kavgası ölümle sonuçlandı