Muğla’da ‘Ormancı’ türküsünün yaşandığı Çaybükü Mahallesi’nin ismi türküde adı geçen ve eski ismi olan ‘Gevenes’ olarak değiştirilmesi Muğla Valiliğince de onaylandı.
Menteşe Belediyesi Çaybükü Mahallesi’nin eski ismi olan ‘Gevenes’ olarak değiştirilmesini 2023 Nisan ayı Menteşe Belediye Meclisi toplantısında oy birliği ile karar alınmıştı. Muğla Valiliğinin 19 Mart 2024 tarihli Mahalle isim değişikliği yazısında, ‘İlçenizde bulunan Çaybükü Mahalle isminin “Gevenes Mahallesi’ olarak değiştirilmesi talebine ilişkin ilgili (a) yazınız eki Menteşe Belediye Meclisinin 4 Nisan 2023 tarihli ve 46 no’lu kararı Valilik Makamının ilgili (b) oluru ile uygun görülmüştür” denildi.
Gevenes Mahalle Muhtarı Bilal Özsoy, mahallenin isminin tekrar Gevenes olarak değiştirilmesi sonrası Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret etti.
Gevenes Mahalle Muhtarı Bilal Özsoy alınan karar sonrası Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e, meclis üyelerine ve Muğla Valisi İdris Akbıyık’a teşekkür etti. Muğla valiliğinin onayı ile mahallenin Ormancı Türküsünde geçen ismi olan ‘Gevenes’e tekrar resmi olarak kavuştuğunu belirti. (İHA)
Gevenes’ Ormancı Türküsündeki ismine kavuştu
‘Ormancı’ türküsünde adı geçen ve eski ismi olan ‘Gevenes’ olarak değiştirilmesi Muğla Valiliğince de onaylandı.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de börek tezgahlarında fare cirit attı
İzmir'de metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Bıçaklanan Manisalı genç hayata tutunamadı
İzmir’de otobüs ile ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Yunanistan ve Türkiye: Karşılaştırmalı bir inceleme
İzmir'de kamp sandalyeli, battaniyeli indirim nöbeti
Gülşah Durbay hayatını kaybetti
İzmir'de kaybolan 85 yaşındaki adamdan 5 aydır haber yok
Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti
İzmir, sokaklarında domuz sürüleri sıradan hale geldi





