Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Çiğiller Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel köy hayrı, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Asırlardır sürdürülen etkinlikte birlik, beraberlik ve paylaşma kültürü bir kez daha ön plana çıktı.
Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Çiğiller Mahallesi’nde düzenlenen Geleneksel Köy Hayrı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. ‘Domates ve Salatalık Diyarı’ olarak bilinen mahallede organize edilen etkinlikte, aşçı Bilal Tarhan tarafından dev kazanlarda hazırlanan çorba, mantı, tas kebabı, keşkek, kadayıf tatlısı ve salata vatandaşlara ikram edildi.
Köy hayrı programı, bölgede bulunan hafız ve mevlithanların okuduğu ilahi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yüzyılı aşkın süredir devam eden geleneğin önemine vurgu yapan Çiğiller Mahallesi Muhtarı Mehmet Gönültaş, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Muhtar Gönültaş yaptığı açıklamada, "Gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı köy hayrımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak en büyük hedefimiz. Köy hayrımız, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendiren önemli bir kültürel mirastır" dedi.
Etkinliğe Gördes İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Çetin, Gördes eski Belediye Başkanı İbrahim Emre, AK Parti İlçe Başkanı Veli Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, Gördes Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çiftçi, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Bilgen, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Aydeniz, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çevre mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı.
Geleneksel köy hayrı, yapılan duaların ardından gün boyu süren ikramlarla devam etti. (İHA)
Gördes’te asırlık gelenek yaşatılıyor
Asırlardır sürdürülen etkinlikte birlik, beraberlik ve paylaşma kültürü bir kez daha ön plana çıktı.
Yorumlar
Trend Haberler
Güzelbahçe'de denize sıfır kafe ve market açılışı
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Kalp krizinden ölen oğlunun ardından 2 saat sonra hayatını kaybetti
İzmir'de belediye 19 Bin TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi yapıyor
Manisa'da famir etmek için altına girdiği minibüsün altında kaldı
EGİAD, TÜRKONFED bünyesindeki GİAD'ları İzmir'de ağırladı
Manisa’da bir kişi evinde ölü olarak bulundu
Manisa'da yaşlı adamın acı sonu
İZSİAD'dan iş dünyasına vicdan çağrısı
Yer Sofrasından Tek Kişilik Paketlere





