EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı yaklaşan 24 Haziran seçimlerinde İzmirlinin desteğini almak için yoğun mesaisini sürdürüyor. Binali Yıldırım’dan sonra çantasında projeleri ile İzmir’e gelen Ceyda Bölünmez Çankırı iş çevrelerinin de dikkatini çekiyor.

Bir yandan sorunları dinlerken diğer taraftan çözümleri araştıran Çankırı, istihdam sorununun çözümü içi gittiği her yerde proje bazlı mesai vermeye başladı. Karabağlar’da Kaymakamlık ve İş-Kur desteği ile hayata geçen Aşçı Yardımcısı Yetiştirme Programı’na katılan kursiyerlerin istihdamına yönelik Sofra Grubu ile yapılan protokole şahitlik eden Çankırı, istihdamı artıracak her türlü projenin destekçisi olduğunu tekrarladı. Proje hakkında bilgi alan Çankırı, vatandaşlara iş imkanı sağlama noktasında tüm çözüm ortakları ile işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

SOSYAL DEVLET GELENEĞİ

Çalışmaları kapsamında Karabağlar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı aşevini ziyaret eden Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, kendisini bekleyen vatandaşlara; 15 yılda İzmir’e ailenin desteklenmesi ve sosyal politikalar kapsamında yapılan yatırımları anlattı. Çankırı, “15 yılda 4,2 milyar TL yatırım yaptık" dedi.

2012 yılında başlatılan yardım kapsamında eşi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlara maaş bağlandığını hatırlatan Çankırı şunları söyledi: "Yardımın başlangıç tarihinden itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 130,29 Milyon TL kaynak aktarılmıştır. Anne veya babası vefat etmiş, 18 yaşından küçük muhtaç çocuklara verilen ve 2015 yılında başlatılan Öksüz ve Yetim Yardımı kapsamında yardımın başladığı tarihten itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 1,68 Milyon TL kaynak aktarılmıştır.”

"Allah Devletimize zeval vermesin, Cumhurbaşkanımıza uzun ömür versin" diye dua eden vatandaşlara "bu yardımlar sosyal devlet olmanın gerekliliğidir" diyen Çankırı,  AK Parti iktidarının ortaya koyduğu bu hizmetlerin devamı için halkın desteğini beklediklerini söyledi. Bölünmez vatandaşlara kendi eliyle yemek dağıttı ve sorunlarını dinledi.

İzmir Kadınlar Birliği Derneği ziyaretinde de kadınların yoğun ilgisi ile karşılanan Vekil Çankırı, sıkıntıları dinledi. Kadın istihdamını artıracak projelere destek sağlayacağının sözünü veren Çankırı, kendi projelerini de anlatarak tüm girişimci kadınları bu projelere ortak etmek istediğini dile getirdi. 

“İZMİR’İN HIZINA HIZ KATTIK”

Gün içinde İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden Ceyda Bölünmez Çankırı, Oda Başkanı Celil Anık ve üyelerle yaptığı  görüşmede İzmir'e yapılan ulaşım yatırımları hakkında bilgi vererek seçimde şoför esnafının desteğini istedi. İzmir kent içi trafik sorunun ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen Çankırı, yerel yönetimin bu konuda yetersiz kaldığının altını çizdi.

"Hükümet olarak 15 yılda İzmir’e ulaştırma ve haberleşme alanında 5,25 milyar TL’si yap işlet devret olmak üzere 16,2 milyar TL yatırım yaptık" diyen Çankırı, "İzmir’in hızına hız kattık. İzmir’i diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 522 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 755 kilometreye, otoyolları 282,5 kilometreye uzattık. Böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirerek İzmir’deki karayolu ağını 831,5 km’si bölünmüş yol olmak üzere 1.559,5 kilometreye ulaştırdık. Hükümetimizin yatırımları da olmasa İzmir daha fazla trafik sorunuyla karşı karşıya olacaktı" diye konuştu.

TOKİ SAKİNLERİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM

Her fırsatta İzmirlilerle bir araya gelen, Uzundere’de İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu TOKİ konutlarına davet üzerine giden Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, vatandaşların sorunlarını dinledi. "Evlerimiz elimizden alındı, buralara bizi atıp dönüp arkasına bakmayan Büyükşehir Belediyesi’nden şikâyetimiz var" diyen vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirdi. İstanbul’daki, Ankara’daki TOKİ konutlarını örnek gösteren vatandaşlar "İzmir’de neden İstanbul TOKİ’lerdeki imkanlar yok. Bizim hayatımızı mahvettiler. Evler üzerimize yıkılacak neredeyse. İmkânsızlıklar içinde, yol yok, ulaşım yok, cami yok, taziye evleri yok, güvenlik yok, evlerimiz akıyor, ön cepheler su alıyor. Mahkemelere verdik ama sonuç alamıyoruz" dediler.

İZMİRLİ İSTERSE HİZMET ETMEK GÖREVİMİZ

Sorunları not alan Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, hükümet olarak çözüm üretebilecekleri sorunları kısa sürede değerlendireceğini ifade ederek şöyle konuştu; "Bu seçimlerde vereceğiniz destek yerel seçimlerde de sandığa yansıyacaktır. Biz hizmet etmekte sınır tanımıyoruz yeter ki sizler bize desteğinizi sürdürün. Hükümet olarak verebileceğimiz desteği veriyoruz. Ancak yerel yönetimlerin yapması gereken hizmetlerde elimiz bağlı kalıyor. İzmirli isterse yerelde de AK hizmetlere kavuşabiliriz" diye konuştu.

 

DOĞU VE GÜNEYDOĞULULAR İÇİN ÖDÜL

 

Çalışmasında Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarla her gün buluşan Ceyda Bölünmez Çankırı, Ege Mardinliler Derneği ziyaretinde “Tek el alkış tutmuyor. Ne yaparsak birlikte yapacağız. Gücümüzü birlik ve beraberliğimizden alıyoruz” dedi. İzmir Adaylığının kendisi için bir ödül olduğunu söylemesi üzerine Mardinli bir vatandaş  “İzmir adaylığının size ödül olduğunu söylediniz ama esas burada yaşayan Mardinliler için bir ödüllendirmedir. Yapacağınız hizmetler başta bize gurur verecek. Artık İzmir’de yaşayan hemşerilerinizin hem çınarı hem gülü olacaksınız" diyerek desteğini ortaya koydu.(AK Parti İl Başkanlığı Basın Bürosu)