İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski meclis üyesi Bilal Doğan, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından su fiyatlarına yapılan son zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşları bir kez daha mağdur ettiğini dile getiren Doğan, Aziz Kocaoğlu'nun seçimlerin ardından aldığı zam kararını siyasi bir karar olduğunu vurgulayarak,  “Yine Kocaoğlu yine suya zam” diye konuştu.

 

İzmir'de son dönemde suya üst üste gelen zam kararları nedeniyle kent halkının isyanın eşiğine geldiğini söyleyen AK Parti eski meclis üyesi Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Doğan, seçimlerin hemen ardından gelen yüzde 5'lik zamla birlikte son iki yılda yapılan 4 ayrı zamla su fiyatlarının toplamda yüzde 30 oranında arttığını belirtti.

 

"İZSU Genel Müdürlüğü'nün aldığı son zam kararı ile birlikte vatandaşın sabır taşı çatladı" diyen AK Parti'li Doğan, "Olmayan hizmete para isteyen bir de bu yetmezmiş gibi suya üst üste zam yapan İZSU artık kantarın topuzunu kaçırdı. 2017 yılının başından bu yana içme suyu tarifesinde 4'üncü kez zam yapılmış bulunmaktadır.  2012 yılından bu yana su fiyatlarına tam 14 kere zam yapan kurumun yönetim kurulu başkanı olan Sayın Aziz Kocaoğlu'na sormak istiyoruz, acaba bu 6 yılda kentin su ve kanal altyapısı ile ilgili ne hizmet ürettiniz? 6 yıl önce 2,28 liradan satılan su bugün ne oldu da bu kadar değerlendi ve 4,81 TL'ye satılacak? Kağıt üstünde harikalar yaratan ve proje üstüne proje açıklayan Sayın Kocaoğlu, sorumlu olduğunuz İZSU acaba temel hizmetleri olan bakım, onarım, tadilat, tamirat ve temizlik faaliyetleri haricinde bu kente yön verecek ne gibi çalışmalar üretti? Geleceğe yön verecek projeleri geçtik ama; yaptığınız hizmetlerin kalitesi, kokudan geçilmeyen Meles Deresi, yıllardır yüzde 30'larda seyreden sudaki kayıp kaçak oranları ve günlerce tamir edilmeyen altyapı arızaları, hizmet fakirine dönen köyler, kırsal beldeler ve çevre ilçelerdeki manzara, hatta bu çağda günlerce susuz bırakıp tankerle su dağıttınız kent halkının yaşadığı içler acısı manzarada da ortadadır. Hal böyleyken yapılan bu zam neyin nesidir? Başlanamayan körfez temizliği projesi, temeli dahi atılamayan arıtma tesisleri ya da yarım kalan Çiğli 4'Üncü Faz Tesisi'nin inşaatında oluşan zararları da kent halkının sırtına mı yükleyeceksiniz?" diye sordu.  

 

Doğan sözlerinin devamında yeni tarifedeki fiyat artışlarının zamanlamasına dikkat çekti ve sözlerini şöyle tamamladı: "En son geçtiğimiz yıl İstanbul, Ankara, Balıkesir gibi iller suda indirim kararı aldı. Kocaoğlu ile aynı partiye mensup birçok belediye başkanı suya zam yapmaz iken, yine kendi partilisi olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Kanun çıksın suyu bedavaya verelim" derken, İZSU'nun bu hali bize "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" dedirtmektedir. Senelerdir sudaki kayıp kaçağı önleyin, altyapınızı yenileyin derken kulaklarını tıkayanlar, suya zam değil indirim yapın diye verdiğimiz yazılı önergelerimizi reddedip suya zam kararı alan bu belediyecilik anlayışına  artık İzmirlilerin de sabrı kalmamıştır. Siz tarifeye zam yapacağınıza önce, vatandaşın evindekinden sudan daha ucuz su kullanan belediyenizin uyguladığı bu adaletsizliğe son verin. Hizmet değil zam yapan İZSU'nun uyguladığı bu fahiş fiyat politikası artık son verilmelidir. Kentine yabancı, halkına eziyet eden bu anlayış İzmirlileri olumsuz etkilemektedir. Üstelik alınan bu zam kararı için seçimlerin bitmesinin beklendiği de gün gibi ortadadır. İZSU'nun bu son zam hamlesi aynı anda önümüzdeki yerel seçimlere hazırlık anlamı taşımaktadır. Kaldı ki, aynı şekilde yüklü miktarda kredi çekme kararı alan İZSU'nun artık borç batağında olduğu açıkça görülmektedir. Artık Sayın Kocaoğlu'nun acilen şapkayı önüne koyma ve kötü giden bu kuruma çeki düzen verme vakti gelmiştir. İzmirlilerin üst üste gelen bu zamlara ve iflasa sürüklenen belediyeye cevabı önümüzdeki yerel seçimlerde sandıkta vereceği gün gibi ortadadır." (AK Parti Basın bürosu)