Özellikle Gaziemir'in Sarnıç Mahallesi'nde 5 beton santralinin bulunduğunu, bunun da bölgedeki yaklaşık 50 bin insanın sağlığını etkilediğini savunan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe dışında yer göstermesi ve beton santrallerinin kent dışına çıkarılması çağrısında bulundu.

 

İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, bölgede faaliyet gösteren 5 beton santralinin yaşam alanlarının dışına çıkarılması için AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz'dan yardım istedi. Santrallerin, ilçe dışına çıkarılması için imza topladıklarını ve topladıkları imzaları da Gaziemir Belediyesi'ne verdiklerini aktaran vatandaşlar, seslerinin duyulmadığını ileri sürdü. Vatandaşların yaşadığı sorunları dinleyen AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, bu konuda her gün onlarca şikayet aldığını, konut ve işyerleri ile beton santrallerinin aynı alanda olamayacağını ifade etti. Sarnıç'ın gelişmekte olduğunu belirten Yılmaz, "Sarnıç'taki konut alanında 30 bin kişi yaşıyor. Farklı sektörlere hizmet veren işyerlerinde yaklaşık 20 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık 50 bin insanımızın bağrında beton santralleri bıçak gibi saplandı. Bir değil iki değil 5 beton santrali harıl harıl çalışıyor. Bunlar yetmiyor gibi iki tanesi de yapım aşamasında. Vatandaş çimento tozundan penceresini açamıyor. Balkonlarına çamaşır asamıyor" diye konuştu.

 

'VATANDAŞLAR MASKESİZ DOLAŞAMIYOR'

Beton santralleri nedeniyle vatandaşların sokaklarında maskesiz dolaşamadığını ileri süren Nazmi Yılmaz, kentin akciğeri olan bitki örtüsünün ise beton tozunun altında kaldığını savundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, beton santrallerinin ilçe dışında bir yere taşınması için yer göstermesi gerektiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Ağır yükünü kurumadan inşaatlara yetiştirmeye çalışan mikser kamyonları, yolları yarış pistine çevirmiş. Yollar yamalı bohça. Vatandaş her gün sanayide arabasının alt takımını tamir ettiriyor. Sarnıçlı vatandaşlarımız hiç hak etmediği bir durumla karşı karşıya. Sarnıçlı sağlığını da maddiyatını da bu yüzden kaybediyor."

Uluslararası Fuar Alanı ve Havalimanı'a yakın olan bölgenin birçok yatırım çekebilecek konumda olduğunu ve bu potansiyelin iyi değerlendirilemediğini iddia eden Başkan Yılmaz, kesin çözümün beton santralinin kent dışına çıkartılması olacağını ifade ederek, "Sarnıç'ta tekstil konfeksiyon ürünü yaptırmak isteyen, gıda ürünü bakmak için yola çıkan. daha firmaya varmadan geri dönüyor. 5 santral yüzünden Gaziemir yatırımcı çekemiyor. Elindekileri de bir bir kaybediyor" diye konuştu.