Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapan Bornova Stadı ve salon sporlarının merkezi haline gelen Atatürk Spor Kompleksi ile sporda marka kent yaratan, Işıkkent Ata Albayrak ve Naldöken Bahri Altıntabak sahaları ile amatörlere desteğini sürdüren Bornova Belediyesi, doğrudan vatandaşların kullanımına yönelik spor tesisi yatırımlarını da devam ediyor. İlçede yediden yetmişe herkesin spor yapabilmesi için yeni tesisler yapılırken eski sahalar tamamen yeniliyor.

 

Tamamen yenileyior

Yaz boyu devam edecek çalışmalar kapsamında İzyuva ve Evka-3‘te futbol ve basketbol sahaları ile tenis kortları, Kazım Dirik Mahallesi Mustafa Alphan Parkı, Çamdibi Atatürk Parkı ve İnönü Mahallesi Antalyalı Hakkı Çavuş Parkı’nda ise mevcut basketbol sahaları tamamen yenilenecek. Potalar ve fileler değiştirilecek, bozulan zeminler düzeltilecek, bozulan suni çimlerin yerine yenisi kaplanacak. Ayrıca sahaları çevreleyen yıpranmış tel örgüler değiştirilecek. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra tüm bu tesislerin aydınlatma işleri de yapılacak.

 

Herkese spor imkanı

Hedeflerinin Bornova’yı sporda marka kent haline getirmek olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çok önemli liglere ve organizasyonalara ev sahipliği yaptığımız dev spor tesisleri sadece Bornova değil İzmirimize kazandırdık ama ilçemizde faaliyet gösteren amatör kulüplerimizi ve vatandaşlarımızı hiç zaman unutmadık. Tüm Bornovalıların daha iyi şartlarda spor yapması için ilçenin dört bir yanındaki mevcut tesislerimizi yeniliyoruz” diye konuştu. (Bornova Bld. Basın Bürosu)