Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davası sanığı Zekeriya Kuzu, cüzdanında ele geçirilen bir doların koleksiyon parası olduğunu iddia ederek, paranın iade edilmesini talep etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe  girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi  ile 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin üçü firari, 44'ü tutuklu 47  sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Suikast timini yönetmekle suçlanan eski Özel Kuvvetler üyesi Binbaşı  Şükrü Seymen, tanık N.K'nin kendisiyle ilgili "FETÖ'cü olduğunu biliyorum"  ifadesini reddettiğini söyledi. N.K'nin devresi olduğunu belirten Seymen, "Devrem olmasına rağmen  kendisini uzaktan tanıyorum. Hangi şartlar altında neden böyle bir ifade  verdiğini bilmiyorum. Maddi delil sunarak iddiasını somutlaştırmasını beklerdim."  dedi. Daha önce "Verilen emir üzerine darbeye katıldım" dediğini hatırlatan  Seymen, ifadesinin bu kısmının çarpıtıldığını öne sürdü.

"Tesadüfen aynı uçakta seyahat ettik"

Savcının mütalaasında Sönmezateş ile suikast girişimi öncesi aynı  uçakla seyahat ettikleri bilgisinin yer aldığına işaret eden Seymen, "Sönmezateş  ile tesadüfen aynı uçakta seyahat ettik. Uçakta veya havalimanında bir görüşmemiz  olmadı. Havalimanının kamera görüntülerini talep ediyorum." diye konuştu.

Kendilerini almaya gelen helikoptere ateş ettiğine ilişkin delili de  kabul etmeyen Seymen, bu konuda hazırlanan hasar tespit raporunun incelenmesi  talebinde bulundu. Deliller ve tanık ifadelerini incelemek için süre isteyen Seymen,  tahliye konusunu mahkemenin takdirine bıraktığını dile getirdi.

"Görevde kalsaydım Kuzu ve onun gibileri MAK'tan temizlerdim"

Ankara'da darbe planlarının yapıldığı villadaki toplantılara katıldığı  ve bu toplantılarda suikast görevi verildiği iddia edilen eski Tuğgeneral Gökhan  Şahin Sönmezateş ise daha önce "Şapka" kod adıyla ifade veren ancak mahkeme  aşamasında ismini açıklayan tanık Hakan Bıyık'ın, kendisini söz konusu villada  gördüğüne dair beyanlarını reddetti.

Sönmezateş, "Böyle bir villanın varlığı beni ilgilendirmiyor. Gizli  tanık villada yapılan planlamayla ilgili hiçbir değerlendirmeye girmiyor. Benim  orada olduğum kamera kayıtları ve parmak izleriyle ispat edilebilir. Bunların  incelenmesini talep ediyorum." diye konuştu.

Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibinden ayrıldığında bu ekibin sadece  110 kişiden oluştuğuna dikkati çeken Sönmezateş, "Bu küçük topluluğun dedikodu  kazanında ürettiği şeyleri dinliyoruz. Görevde kalsaydım Zekeriya Kuzu ve onun  gibileri MAK'tan temizlerdim. MAK'ı gençlere bırakırdım" ifadelerini kullandı.

Kuzu, bir dolarını geri istedi

Eski MAK üyesi Astsubay Zekeriya Kuzu da Çiğli 2. Ana Jet Üs  Komutanlığında FETÖ'nün "üs imamı" olduğunu mahkemede öğrendiği iddiasında  bulundu.

Kuzu, MAK timlerinin birleştirilmesi hakkında üzerine atılan  suçlamaları ve sanık ifadelerini kabul etmeyerek, bu konuda bilirkişi  oluşturulmasını istedi. Cüzdanında ele geçirilen bir doların koleksiyon parası  olduğunu iddia eden Kuzu, üzerinde bir dolar ve başka paralar olduğunu belirterek  bu paraların kendisine iade edilmesini ve tahliyesini talep etti.(Vatan)