EGEMECLİSİ - İzmir'in turistik İlçesi Foça'da iki günde bir yapılan ve her seferinde 15 saati bulan düzensiz su kesintileri vatandaşların tepkisine neden oldu.Önceden duyurusu yapılmadığı ileri sürülen kesintiler nedeniyle sosyal medya da İZSU, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi eleştiri yağmuruna tutuldu.

 

Son bir haftada Foça'da 4 kez, 08.00 -22.00 saatleri arasında su kesintisi yapıldı. İlçe sakinleri bugüne yine sürprizle başladı. Sularının kesik olduğunu farkedip, İZSU'nun web sayfasına giren ilçe sakinleri, Foça ilçe merkezindeki Atatürk, Fevzipaşa ve İsmetpaşa Mahalleleri'nin tamamı, ilçeye bağlı Gerenköy, Yenibağarası, Foçaköy ile Menemen'e bağlı Maltepe mahallerinde ise isale hattı arızası nedeniyle 14 saat, Yenifoça Fevzi Çakmak ve Mustafa Kemal Atatürk mahallelerinde 10.00 - 13.00 saatleri arasında 3 saatlik su kesintisi olduğunu öğrenince, sosyal medyada tepkilerini dile getirdi.

İlçede sadece evlerin değil turiste hitap eden otel ve restoranların bulunduğunu, tuvalet ve mutfakların kokuştuğunu belirten vatandaşlar, durumun ramazan ayında yaşanmasını ise ayrı bir duyarsızlık olarak niteledi. Su kesintisi yapılacağının hiç olmazsa bir gün önceden yazılı basın, sosyal medya ve ilanlar ile özellikle Belediye hoparlörlerinden anons edilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, "Koca kış geçti bir şey yapmadılar. Çalışma yapmak için hava sıcaklığının 40 derecelere ulaşmasını beklediler" diyerek yetkililere sitemde bulundu. (Seyfi GÜL/DHA)