Bir ihbarı değerlendiren Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 12.30 sıralarında Ertuğrul Mahallesi'ndeki Torbalı İlçe Müftülüğü karşısındaki otopark olarak kullanılan boş araziye operasyon düzenlendi. Buradaki park halindeki 60 HH 151 plakalı otomobil incelemeye alındı. Otomobilde yapılan aramada bagajda, battaniyeye sarılı olarak 4'ü otomatik, 2'si pompalı 6 av tüfeği, 10 tabanca, 2 kelepçe, çok sayıda mermi ve av tüfeği fişeği, 15 kilo kubar esrar, 5 bin uyuşturucu hap, 1.5 kilo amfetamin ele geçirildi. Operasyonda Feyzullah Ü. gözaltına alındı. Soruşturma sürerken, üç gündür park halinde durduğu belirlenen otomobilde ele geçirilen silahlar incelenmek üzere emniyete götürüldü.

SERBEST KALDI


İzmir'in Torbalı ilçesinde, polis ve jandarmanın ortak operasyonunda, boş arazideki bir otomobilin çok sayıda silah ve uyuşturucu yakalanması olayıyla ilgili gözaltına alınan 35 yaşındaki F.Ü.'nün otomobilin ruhsat sahibi olduğu ortaya çıktı. F.Ü.'nün otomobilini 4 ay önce Volkan D.'ye sattığı, ancak devrini yapmadığı belirlendi. F.Ü., jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA


İzmir Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, Torbalı, Tire, Bayındır ve Ödemiş ilçelerinde uyuşturucu madde ile silah ticareti yapan bazı kişilerin bulunduğu bilgisi doğrultusunda operasyon yapıldığı bildirildi. Açıklamada, Ertuğrul Mahallesi'nde park halindeki otomobile düzenlenen operasyonda; 11 kilo 958 gram kubar esrar, 1250 uyuşturucu hap, 1 kilo 106 gram metamfetamin ile muhtelif marka ve özelliklerde, 4'ü otomatik, 2'si pompalı 6 av tüfeği, 10 tabanca, 183 tabanca mermisi, 12 kalibrelik 9 av tüfeği fişeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtildi.(dha)