EGE MECLİSİ - İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD), son günlerde özellikle İzmir ve çevresinde yaşanan orman yangınlarından sonra tüm vatandaşların katılımına açık bir “fidan kampanyası” başlatıyor. İzmir ve Muğla’da meydana gelen orman yangınları nedeniyle kaybedilen ormanlarımız için bir kampanya başlatmaya karar veren İZSİAD, tüm sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları bu anlamlı kampanyaya katkı koymaya davet etti.

İzmir Karabağlar, Urla ve Seferihisar’da 500 hektarlık ormanın yanması sonrası böylesi bir kampanyayı başlatmak istediklerini söyleyen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “İzmir’in ciğerlerini yaktılar. Kaybımızın bugün yerini tutamaz belki ama çocuklarımıza, gelecek nesillere yeni ormanlar yaratmak adına fidan kampanyası başlatıyoruz” dedi.

“Tüm STK’ları katkı koymaya davet ediyoruz”

Bu kampanyaya tüm sivil toplum kuruluşlarının katkı koymasını dilediklerini ve beklediklerini söyleyen Küçükkurt, “Aynı şekilde vatandaşlarımızdan da katkı bekliyoruz. Bir ya da bin fidan, rakamın önemi yok, her bir katkı çok değerli. Tüm İzmir’in bu kampanyaya omuz vermesini bekliyorum” diye konuştu.

Ege Orman Vakfı ile yürütecekleri bu kampanya ile İzmir’in çeşitli alanlarında ağaçlandırma ve dikim yapılacağını vurgulayan Küçükkurt, “Bu yanan ormanlar bizim milli değerlerimiz. İçinde yaşayan canlıları ile eko sistemimizin önemli bir parçası. 40 yılda oluşan ormanları bu yangınlarla maalesef bir günde kaybediyoruz ama yerine yeni ormanlar koymak için asla yılgınlığa düşmeyeceğiz. Her yanan ormanın iki üç dört katı büyüklüğünde alanı ağaçlandırmamız, fidanlara can suyu olmamız, ormanlarımızı yakan vicdansızlara karşı gereken cevabı vermemiz gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.