EGE MECLİSİ - Monaco Prensliği Başbakanı Serge Telle, İzmir ziyareti sırasında Karşıyaka Belediyesi’nin de konuğu oldu. Başbakan için belediye önünde karşılama töreni düzenlendi. Bando, İstiklal Marşı ile birlikte Monaco milli marşını da çaldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Belediye makamında, Başbakan Telle’ye, Kadın Kooperatifi tarafından yapılan vazo, fincan takımı ve Anıt maketini hediye etti. Telle ise Monaco forması ve atkı takdim etti. Ziyarete Başkan Akpınar’ın eşi Zehra Akpınar, Monaco Fahri Konsolosu İlhami Aygün ve meclis üyeleri de katıldı.

 

“DOSTLUK , BARIŞ VE KARDEŞLİK…”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bizler, Ulu Önder Atatürk’ün evlatları olarak; dostluğun barışın, kardeşliğin en üst seviyede devam etmesi için çalışan insanlarız. Sizleri ağırlamak bizim için çok önemli. Birlikte yeni projeler üreteceğimize eminiz” dedi.

 

“AYNI TAKIMDAYIZ”

Monaco Başbakanı Serge Telle ise “Sıcak karşılama için teşekkür ediyorum. Basketbol maçı için bir araya geldik ancak kardeşlik ve geleceğe bakış açısından biz aynı takımız” diye konuştu.


PIANR AYRANA HAYRAN KALDI

Maç sonunda tüm taraftarlara sağlığına ve beslenmesine özen gösterenlerin vazgeçilmezi olan Pınar Ayran dağıtıldı. Pınar Ayran standını ziyaret eden Monaco Başbakanı Serge Telle Pınar Ayran’ın lezzetine hayran kaldığını ifade etti.