Kurumsal kimlik tasarımı işlemleri için ilk öncelikle logo ve renk seçimi yapılmalıdır.

Kurumsal kimlik bir şirketlerin kartviziti olma özelliğini taşır. Kurumsal kimliklerde yazı tipi, bir şirketin marka kimliğini iletmek için en iyi araçlardan birini temsil eder. Aslında, seçilen yazı tipine bağlı olarak, bir şirket basitliği veya bir dereceye kadar karmaşıklığı vurgulayabilir.

Örneğin, kendinizi geleneksel ve güvenilir bir şirket veya marka olarak tanıtmak istiyorsanız Times New Roman gibi bir yazı tipi yardımcı olur.

Aksine, Bodoni gibi bir yazı karakteri, markanın kimliğini moda dünyasıyla ilişkilendirmek isteyenler için idealdir. Örneğin Bodoni yazı tipi, Calvin Klein'ın kurumsal kimliğini oluşturmasına yardımcı olmuştur.

Kurumsal Kimlik Tasarımı

Kurumsal kimlik tasarımı işlemleri için ilk öncelikle logo ve renk seçimi yapılmalıdır. Tasarım rehberinizden belirli şekil ve vuruşları seçerek kurumsal görsel kimliğinizi güçlendirebilirsiniz.

Örneğin; markanızın sıcaklığını pekiştirmek için dairesel şekiller kullanabilirsiniz. Öte yandan, güç ve verimlilik fikrini iletmek istiyorsanız, kare veya üçgen içeren şekilleri kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Şekiller ve çizgiler, bir şirketin kurumsal kimliğinin web sitesinin görünümü, ambalaj seçeneklerinin tasarımı ve e-posta pazarlama kampanyalarının görünümü gibi diğer unsurlarını da etkileyebilir.

Kurumsal Kimlik Oluşturma Aşamaları

Oluşum aşamaları esnasında ilk öncelikle kimlik misyonunuz gözden geçirilmelidir. Daha sonrasında tasarım planı aşamasına geçirebilir. Marka kimliği oluştururken atmanız gereken ilk adım da marka adınızı seçmektir.

İsim sadece bir hikâyeyi anlatmamalı, aynı zamanda işletmenizin değerlerini de yansıtmalıdır. Bu nedenle kurumsal kimlik tasarımı işlemlerinde bir marka adı seçmek her zaman kolay bir iş değildir. Bu adı bulmakta sorun yaşıyorsanız, çevrimiçi bulabileceğiniz en iyi marka ve işletme adı oluşturucularından bazılarını kullanmanız önerilir.

Kurumsal Kimlik Çalışmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurumsal kimlik çalışması sırasında en çok dikkat edilmesi gereken unsur iletilmesi gereken mesajın ortak bir dil ile anlatılmasıdır. Marka kimliğini pekiştiren ve genellikle marka adının kendisinden bile daha etkili sloganlar kullanan birçok şirket de vardır.

Bir marka adı gibi, bir slogan oluşturmak da kolay bir iş değildir, bu nedenle yardıma ihtiyacınız olursa, çevrimiçi olarak sunulan slogan oluşturuculardan bazılarını kullanmanız tavsiye edilir.

Güçlü bir marka kimliği oluşturmak söz konusu olduğunda, müşterilerle net bir ton oluşturmak çok önemlidir. Bunun için kurumsal kimlik aşamalarında markanızın değerlerini tanımlamanıza en çok yardımcı olacak kelimeleri bulmaya da çalışmalısınız.

Başarılı Bir Kurumsal Kimlik Oluşturmak İçin Neler Yapıyoruz?

Başarılı kurumsal kimlik çalışmaları için önceden belirlenmiş anketlerden yararlanıla bilinir. Yapılacak anketlerle fikir alışverişinde bulunarak başarı yüzdesi arttırılır.

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal medya yönetimi uzman ekipler tarafından yapılan bir operasyondur. Bu operasyonda yapılan yönetim işlemleri hesap sağlığını iyileştirir.

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

Sosyal medya yönetimi uzman kişilerce yapılan analizler sonucunda yapılır. Yapılan incelemeler sonrasında hesap trafiği arttırılmaya çalışılır.

Sosyal Medya Yönetiminin Avantajları Nelerdir?

Avantajlar arasında hesap sağlığının iyileştirilmesi ve aktif takipçi sayısının artması için sosyal medya yönetimi vardır.