Adana’da arkadaşları ile birlikte girdiği okuldan hırsızlık yapan 18 yaşındaki İsmail T., çaldığı malzemeleri eve getirince babası 62 yaşındaki S.T. tarafından polise ihbar edildi. Hırsızlığı kabul edemeyeceğini söyleyen S.T. "İlk kez böyle bir şey yaptı ama ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Devlete ve vatana karşı yapılan hata kabul edilmez" dedi.

Merkez Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi’ne giren İsmail T., iddiaya göre, aynı yaştaki arkadaşları Ahmet Y. ve M.B. ile birlikte 5 bilgisayar, 5 televizyon, semaver, çay, şeker ve kahveyi yanlarında getirdikleri çuvallara yükleyip çaldı.

 

Okulun kapılarını kırarak hırsızlık yapan şüpheliler, güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi. Olay anında yüzlerini kapatan hırsızlar okulun tüm odalarına bakarak çalınacak malzeme aradı.

 

Uyuşturucu aldığı iddia edilen İsmail T., televizyon ve bilgisayarların bir bölümünü evine getirdi. Baba S.T. ise oğlunun hırsızlık yaptığını anlayınca hemen polisi aradı. Eve gelen polise "Oğlum arkadaşları ile birlikte hırsızlık yapmış, kim bilir kimlerin canını yaktılar alın bunu götürün" diyerek, onu teslim etti.

Polis çalınan malzemelere de el koyup, İsmail T.’yi gözaltına aldı. Emniyet’e götürülen İsmail T., hırsızlığı arkadaşları Ahmet Y. ve M.B. ile birlikte yaptığını itiraf etti. İsmail T.’nin adını verdiği diğer 2 şüpheli de yakalandı.

 

’YİNE YAPSA, İHBAR EDERİM’

Hırsızlığı kabul edemeyeceğini söyleyen Salih T., oğlunun ilk defa böyle bir şey yaptığını söyledi. Salih T., "Oğlum değil kim olursa olsun, yine yapsın ihbar ederim. İlk kez böyle bir şey yaptı ama ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Devlete ve vatana karşı yapılan hata kabul edilmez" dedi.

 

Sağlık kontrolüne çıkarılan İsmail T. ise, "Bu hayatta yaptıklarım için pişman değilim" dedi. İşlemleri tamamlayan 3 şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuklandı. (Hürriyet)