İzmir Sanayici ve İş  İnsanları Derneği (İZSİAD) Başkan Yardımcısı Yazar ve İş İnsanı Hüseyin Cengiz’in önerisi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Şiir Hatları” projesi Alsancak İskelesi önünde yaptığı sezon sonu etkinliği ile şiiri Kordon ile buluşturdu. 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür kenti haline dönüştürme hedefi doğrultusunda hayata geçen “Şiir Hatları”, Bergama Vapuru'nda şiir dinleticileri eşliğindeki körfez turuyla başlarken, 5 hafta boyunca 19 farklı noktada 40 şairin katılımıyla şiir severlerle buluştu.
 
İzmir Aydın ve Sanatçılar Platformu sorumlusu İzmirli Şair Yazar Namık Kuyumcu'nun koordinasyonluğuyla yapılandırılan “Şiir Hatları”, Alsancak İskelesi önünde yapılan sezon sonu etkinliği 8 şairin katılımı ve mim gösterisi ile son buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılım gösterdiği etkinliğe Kordon çimlerinde bulunan birçok İzmirli de katılım gösterdi. 

Soyer: “Sanatı her kesime ulaştırmak görevimiz”
Etkinliğin açılışında kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bir kente hizmet sadece yol yapmak, tesis inşa etmekten ibaret değildir. Kültürel ve sanatsal faaliyetler de özellikle Büyükşehir Belediyeleri’nin de en birincil görevleri ve sorumlulukları arasında yer alır. Bu düşünce ile iZSİAD’ın önerisiyle hayata geçirdiğimiz Şiir Hatları etkinliği, bu 5 hafta süresince 19 ayrı etkinlik ile sadece kentin ara bölgelerinde değil, köylerinde de yaptık. Sanatı köylere, halkın her kesimi ile buluşturmak da bizim görevimiz” diye konuştu. 

“Kadının sesi şiirde de güzel”
İzmir Aydın ve Sanatçılar Platformu Sorumlusu İzmirli Şair Yazar Namık Kuyumcu ise farklı etkinliklerde farklı şairlerle yol aldıklarını, 5 hafta içinde 19 ayrı etkinliğe 40 şairin katılım gösterdiğini hatırlatarak, “Bu şairlerimizin yüzde 80’i kadın şairlerimizden oluşuyor. Kadına şiddetin, çocuk istismarının, kadını ikinci sınıf vatandaş gören zihniyetin hakim olduğu bu iklimde, İzmir’de kadınların sokakta şiir okumasından dolayı son derece gururluyuz, mutluyuz ve bunun aşıladığı umudu canlı tutmayı hedefliyoruz. Kadının sözü özellikle bu dönemde çok daha etkili, değerli ve güçlü” diye konuştu. 
 
Şiir Hatları önerisinin sahibi İZSİAD Başkan Yardımcısı, yazar Hüseyin Cengiz ise Tunç Soyer’in bu öneriyi sahiplenmesinin hem sanat hem de şiir adına son derece değerli bulduklarını söyledi. 19 ayrı noktada 5 hafta boyunca İzmirlilerin bu etkinliğe sahip çıktığını söyleyen Cengiz, “İzmir’e bu etkinlik çok yakıştı, önümüzdeki dönemde bu etkinliğe devam etmek istiyoruz” diye konuştu. 
40 şair bir arada
Şiir hatlarında şiir severler ile şiirlerini Namık Kuyumcu, Ayşen Deniz Onaral, Hüseyin Ferhad, Hülya Deniz Ünal, Gülçin Sahilli, M.Mahzun Doğan, Fatma Aras, Gökhan Taner Günsan, Emel Kayalı, Mutlucan Güvendir, Ahu Neda Olsoy, Neval Savak, Mehmet Sarsmaz, Şaduman Balkan, Aydın Uysal, Özlem Tezcan Dertsiz, Esen Çelik, Ece Apaydın, Sabahattin Umutlu, Neslihan Yalman, Açelya Büşra Özdirek, Önder Birol Bıyık, Nesrin Kültür Kiraz,  Erkan Karakiraz, Aslıhan Tüylüoğlu, Özgün Ergen, İlker Kılıçer, Özgür Zeybek, Eylem Sürer, Halil İbrahim Özbay, Ayşen Sarıbaş, Gamze Cantürk, Seçil Avcı, Nedim Yaşar Gürsoy, Dilek Özkan, İlker İşgören, İsmail Afacan, Olcay Özmen, Altay Ömer Erdoğan ve Emel Öztürk paylaştı.