İzmir'in Urla ilçesinde, "Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek Projesi" çerçevesinde deniz dibindeki hayalet ağlar ve atıklar temizlendi, denizlerimizdeki tehlikeye dikkat çekildi.
Urla ilçesinde, Konak Kaymakamlığı öncülüğünde, Urla Kaymakamlığının ev sahipliğinde, "Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek Projesi" çerçevesinde dalış etkinliği yapıldı.
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Urla Yerleşkesindeki etkinlik öncesi, bu zamana kadar yapılan programlar ve yapılacak olan etkinlik hakkında katılımcılara bilgilendirmeler yapıldı. Konak Pasaport İskelesi ve Karaburun'da gerçekleştirilen dalışlarda, deniz dibinden 200 kilogram çöp ve 50 metre uzunluğunda hayalet ağ çıkarıldığı, ayrıca üniversite öğrencileri ile beraber bu mevkilerde kıyı temizliği de yapıldığı aktarıldı.

Metrelerce hayalet ağlar ve kilolarca atık çıkarıldı
Daha sonra üçüncüsü Urla'da gerçekleştiren programda, Karantina Adası ve Pınarlı Adası açıklarında dalış yapıldı. Dalış sırasında, denizin dibindeki metrelerce uzunlukta hayalet ağlar temizlendi, kilolarca atık toplandı, denizlerimizdeki tehlikeye dikkat çekildi. (İHA)