CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nı (LÖSEV) ziyaret etti, vakıf yöneticileriyle ve lösemi hastalarıyla bir araya geldi.

Sındır, “Bir çocuğun hayatından daha değerli ne olabilir. Çocuklarımızın lösemi karşısında verdiği mücadelede sonlarına kadar yanlarındayız. Çocuklarımızı Lösemi hastalığına teslim etmemek ve çocuklarımızın umutlarını yeşertmek için gecesini gündüzüne katan LÖSEV ailesini gönülden kutluyorum. İyi ki varlar” dedi.

“LÖSEMİ DEĞİL SEVGİ BULAŞICI”

LÖSEV’in bugün en çok tanınan ve güvenilen sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çekerek sözlerine başlayan Sındır, “Yüreği iyilik ve sevgi için atanlar 20 yıl önce bir hayal kurdular ve LÖSEV doğdu. 20 yılda çok yol kat ettiler, bugün 30 bine yakın lösemili, kanserli çocuğumuza ve yetişkin hastamıza umut oldular. Löseminin değil sevginin bulaşıcı olduğunu herkese gösterdiler. Geçmişte 10 çocuğumuzdan 8’inin kaybedildiği bir durumdan bugün tedavi noktasında başarı yüzdesini, yüzde 92 getirdiler. Bugün ise bir çocuğun hayatından daha değerli bir şey olamaz diyenlerin hedefi tedavide yüzde yüz başarıyı yakalamak. Her şart ve koşulda yanlarında olacağız” dedi.

“SORUMLULUĞU ALMAKTAN ASLA ÇEKİNMEMELİ”

Türkiye’de LÖSEV’in ilklere imza attığını hatırlatarak sözlerine devam eden Sındır, “Türkiye’nin ilk ve tek LÖSENTE Lösemili Çocuklar Hastanesini kurarak taktirleri üzerine toplayan LÖSEV ülkemizin ilk Lösemili Çocuklar Okulu’nu, LÖSEV Köyü’nü ve nice hizmeti hayata geçirerek kararlı mücadelelerine emin adımlarla devam etti. Lösemili çocuklarımızı asla yalnız bırakmayan LÖSEV’in daha da güçlenmesi bizlerin, vatandaşlarımızın elinde. Üzerimize düşen sorumluluğu almaktan asla çekinmemeli attığımız her adımda çocuklarımızın hayatını kurtardığımızı unutmamalıyız” dedi.

“İYİ Kİ LÖSEV VAR”

Türkiye’de Lösemiye karşı duyarlılığın her geçen gün arttığını söyleyerek sözlerini sonlandıran Sındır, “LÖSEV sayesinde Lösemi hastalığına yakalanan çocuklarımızın makus kaderi değişmekle kalmadı, toplumumuzda bu hastalığın bilinirliği ve tedavi edilebilirliği çok açık ve net bir şekilde görüldü. Henüz 3.5 yaşındayken lösemiye yakalanan Öykü Arin için İzmir ve Türkiye ayağa kalktı. İlik nakli için gönüllü olan donörlerimiz sadece Öykü’ye değil ilik nakli bekleyen tüm hastalarımıza umut oldu. Öykü ve nice lösemi hastasının sağlıklı yaşam sürebilmesinin yolu donör sayısının artmasına bağlı. LÖSEV’in 3 buçuk milyon olan gönüllü sayısını 5 milyona ulaştırma noktasında siz de gönüllü olmayı unutmayın. Buradan tüm vatandaşlarımızı Lösev’e destek vermeye çağırıyorum. İyi ki LÖSEV var” dedi.