Denizli'nin Buldan ilçesinde turfanda Süperior cinsi üzümün hasadı başladı. Şeker oranı düşük olduğu için özellikle diyabet hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebildiği üzüm, hem iç piyasaya hem de Avrupa ve Arap ülkelerine gönderiliyor. Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, susuzluk ve kuraklığa rağmen toprak işlemesiz tarım ve file sistemiyle kaliteli ürün elde edilebildiğini belirtirken üzümün kilosunun 50-60 TL arasında alıcı bulduğunu ifade etti.
Denizli'nin Buldan ilçesinde turfanda olarak yetiştirilen Süperior cinsi üzümün hasar çalışmaları başladı. Sabahın erken saatlerinde bağlara giren üretici, kesici, döşeyici ve kasa taşıyıcılar hummalı bir çalışma yürütüyorlar. Tat oranının düşük olması nedeniyle özellikle şeker hastaları gönül rahatlılığı ile tüketebildiğini ifade eden Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, "Susuzluk ve kuraklık maalesef üreticimizi zor durumda bırakıyor. Daha az ilaç ve daha az su ile kaliteli ve verimi yüksek ürün elde edilebiliyor. Süperior üzüm tadı ve aromasıyla tercih ediliyor. Tat oranının düşük olması nedeniyle özellikle şeker hastaları gönül rahatlılığı ile tüketebilir" dedi. (İHA)
Hasadı başlayan Süperior üzümün kilosu 50-60 TL'den alıcı buluyor
Şeker oranı düşük olduğu için özellikle diyabet hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebildiği üzüm, hem iç piyasaya hem de Avrupa ve Arap ülkelerine gönderiliyor.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de iş yeri yangını: Patlama sesleri paniğe neden oldu
Atatürk ve Psikoloji
Muğla Menteşe'de 2 kişi aynı dairede ölü bulundu
Manisa'da Zafer Bayramı coşkusu Hadise'nin şarkılarıyla zirve yaptı
BASİFED'den turizmde gençlere istihdam garantili proje
Eylül: Sarı Yazın, Hasadın ve Barışın İzdüşümü
Muğla'da 11. Uluslararası Zurna Festivali başladı
125 yıldır İzmir'in zamanına tanıklık ediyor
Kütahya'da ilginç kaza: Otomobil marketin merdivenlerinde asılı kaldı
İzmir'de kitap günleri 19 Eylül'de başlıyor





