Marketlerde 20 TL’den satılan kavunu pahalı bulan vatandaşlar pazarda kilosu 15 liradan satışa sunulan ve daha lezzetli olan yerli kavunu tercih ediyor.
Kavun yetiştiricisi Fahrettin Demir, bir süre önce hasadına başladığı kavunları yetiştirme sürecinde suni gübre yerine sadece hayvan gübresi kullandığını söyledi.
Demir, “Bu yıl 25 dönüm alana kavun ekimi yaptım ve yaklaşık 50 ton ürün bekliyorum. Yetiştirdiğim kışlık ve yazlık kavunların kendine özgü tadı var ve çok sulu. Pazara getirdiğim ve 15 liradan satışa sunduğum kavunların yıllardan beri lezzeti herkes tarafından bilindiği için tercih sebebi olmakta ve kısa zamanda tükenmektedir” dedi. (İHA)
Hisarcık’ta yerli kavun rağbet görüyor
Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Fahrettin Demir isimli üreticinin yetiştirdiği ve kilosunu 15 liradan satışa sunduğu yerli kavunlar adeta kapışılıyor.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmirliler kavun yemek için hafta sonu o ilçeye gidiyor

İzmir Fuarı'nın efsane iki gazinosu yeniden doğuyor

Japon deprem uzmanından İzmir için korkutan açıklama

İzmir'de 14 yaşında çocuk silahla vurularak öldü

Manisa'da yıldırım düştü, tüm hayvanlar telef oldu!

İzmir'de hafta sonuna kadar yağmur var!

Manisa'da genç öğrenci çalıştığı inşaattan düşerek öldü

İzmir Adliyesi önündeki restoranda çatışma!

Bu pideyi yiyen tekrar yemeye geliyor
İzmirliler Kavacık Köyü'ne akın ettiler