Marketlerde 20 TL’den satılan kavunu pahalı bulan vatandaşlar pazarda kilosu 15 liradan satışa sunulan ve daha lezzetli olan yerli kavunu tercih ediyor.
Kavun yetiştiricisi Fahrettin Demir, bir süre önce hasadına başladığı kavunları yetiştirme sürecinde suni gübre yerine sadece hayvan gübresi kullandığını söyledi.
Demir, “Bu yıl 25 dönüm alana kavun ekimi yaptım ve yaklaşık 50 ton ürün bekliyorum. Yetiştirdiğim kışlık ve yazlık kavunların kendine özgü tadı var ve çok sulu. Pazara getirdiğim ve 15 liradan satışa sunduğum kavunların yıllardan beri lezzeti herkes tarafından bilindiği için tercih sebebi olmakta ve kısa zamanda tükenmektedir” dedi. (İHA)
Hisarcık’ta yerli kavun rağbet görüyor
Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Fahrettin Demir isimli üreticinin yetiştirdiği ve kilosunu 15 liradan satışa sunduğu yerli kavunlar adeta kapışılıyor.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de yaşlı adam karısının ve kendisinin hayatına son verdi

Manisa'da muhtar kazada hayatını kaybetti

Motokurye genç, feci kazada hayatını kaybetti

İZBAN'ın iki istasyonu arasında 3 gün sefer yapılamayacak

İzmir'de kamyonet iki motosikletliye çarptı

Foça yangınında alevler evlerin bahçelerine kadar yaklaştı

İzmir Büyükşehir sendikacı yakını işçilerle yollarını ayırıyor

Manisa'da inşaat işçisi 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Evinde ölü bulunan doktorun kalp krizinden vefat ettiği belirlendi

Yangında alevlerin arasında kalan bebek hayata tutunamadı