İzmir’in ticari ve kültürel hafızasını bugüne taşıyan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 2-11 Eylül tarihlerinde 91’inci kez kapılarını açarken, dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu’ya da ev sahipliği yapacak.

İEF için geri sayım başladı
91. kez yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenecek. Fuarın ana sponsoru Folkart, etkinlik sponsoru Migros, medya sponsoru ise Kafa Radyo oldu. Fuarın giriş ücretleri tam 8 TL, öğrenci 3,50 TL olarak belirlendi. Etkinlikler 16.00-23.00 saatleri arasında düzenlenecek.
ief.izfas.com.tr adresinden Mogambo Geceleri, Açık Hava Tiyatrosu etkinlikleri ve LOL TBF Türkiye Büyük Finali 2022 için alınan giriş biletleri üzerindeki QR kodu, fuar giriş kapılarında gösterilerek ücretsiz giriş yapılabilecek.

Türkiye’de ilk kez İzmir’de: Terra Madre Anadolu
1986 yılından bu yana Slow Food'un (Yavaş Gıda) önderliğinde İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen Terra Madre, bu kez İzmir’den dünyaya seslenecek. Dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, sağlıklı, iyi, adil ve temiz gıdaya ulaşmak için İzmir’de hayata geçirdiği “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla Türkiye’de ilk kez İzmir’de “Terra Madre Anadolu” adıyla düzenlenecek.