İzmir'in Ödemiş ilçesinde barbunya ve fasulye festivali düzenlendi.

Barbunyanın en çok üretildiği merkezlerden olan Çamyayla Mahallesi'nde düzenlenen festival kapsamında sırık barbunya, oturak barbunya ve yeşil fasulye dalında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş etkinlikte yaptığı konuşmada, barbunya ve fasulye festivaline ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek önümüzdeki haftalarda farklı mahallelerde festivaller yaparak çeşitli ürünlerin tanıtımını festivallerle gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Çamyayla Mahalle Muhtarı Ali Uysal, mahallelerinde ilk kez barbunya ve fasulye festivalinin gerçekleştiğini belirterek, "Üreticimize destek ve yöresel üretimlerin tanıtımına yardımcı olan bu festival için emeği geçen Ödemiş Belediyesine köyümüz adına teşekkür ediyoruz. Köyümüzde her yıl tonlarca barbunya ve fasulye Türkiye'nin çeşitli illerine gönderilmektedir. Bu festivallerin yapılması köyümüzün 2 önemli ürünü barbunya ve fasulyenin tanıtımı açısından yararlı olacaktır." dedi.

Festival kapsamında halk oyunları gösterisi ve konser düzenlendi. (AA)